REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Skoro jest nowy to po co go ładowałeś?nolbek napisał(a):Dodam, że akumulator jest nowy Boscha, niedawno go ładowałem...
MotoAlbercik napisał(a):Ciśnienie paliwa zostało sprawdzone? Czy paliwo nie ucieka spowrotem do baku po wyłączeniu silnika też zostało sprawdzone?
Kacper napisał(a):Skoro jest nowy to po co go ładowałeś?nolbek napisał(a):Dodam, że akumulator jest nowy Boscha, niedawno go ładowałem...
Błędy związane z układem wspomagania może powodować słaby akumulator lub napięcie ładowania. Ty masz wspomaganie elektryczne. Sprawdzałeś w jakich granicach masz napięcie ładowania?
Sprawdź jeszcze silniczek krokowy.
Najlepiej wstawić przezroczysty wężyk i będzie widać czy paliwo po pewnym czasie cofa się. Można tez wstawić zaworek zwrotny (kierunkowy).nolbek napisał(a):Co do cofania się paliwa spowrotem do baku to nie wiem, nic mi o tym nie wiadomo. Jak to sprawdzić?
Trzeba było sprawdzić przekręcając kluczyk do zapłonu np. 3 razy i dopiero odpalić auto. czy coś by się zmieniło w odpalaniu.nolbek napisał(a):Zostało sprawdzone przez mechanika, wcześniej pompa rzekomo nabijała za krótko ciśnienie na listwę
Jest za niskie. Powinno być min. 13,8V przez takie napięcie prawdopodobnie są problemy z układem wspomagania o których wspomniałeś. Kolejna sprawa to akumulator nie zostanie doładowany odpowiednio przy takim napięciu i będzie słabł z każdym dniem. Musisz sprawdzić dokładnie alternator i regulator napięcia być może trzeba zregenerować alternator. Nie doładowany akumulator nie będzie miał swojej mocy rozruchowej i przez to mogą tez być problemy z odpalaniem.nolbek napisał(a):Napięcie 13,3V.