Fiat Punto II - ocena zużycia szczęk bębnowych

02 Cze 2015, 23:24

Witam, jakiś czas temu na przeglądzie okazało się, że mam bardzo słaby ręczny. Dzisiaj udało mi się ściągnąć bęben z jednego z tylnich kół i porobić zdjęcia szczęk, cylinderka, spręzyn itd. Sam nie jestem w stanie ocenić czy są już zjechane czy nie dlatego bardzo proszę o pomoc w określeniu tego. Wiem, że po zdjeciu to sobie można, ale mam nadzieje, że uda się Wam na nich coś dojrzeć.

Zdjęcie
Zdjęcie
Mossar
Nowicjusz

Auto: Fiat Punto II

07 Cze 2015, 21:27

JAk na moje oko, to szczęki są prawie nówki sztuki. Powód słabego ręcznego to zapewne nieodpowiednio naciągnięta linka z ręcznego.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

08 Cze 2015, 17:02

W Punto II często występuje ten problem,akurat na zdjęciu widać że szczęki nie są zużyte,obstawiam albo linek ręcznego albo samoregulator do wymiany.
Petrostar
Początkujący

Auto: VW Polo
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi S8 Samochodem Roku Playboya 2012 - Luksus i Sport
    Audi S8 zwyciężyło w kategorii "Luksus i Sport" w tegorocznym plebiscycie Samochód Roku organizowanym przez magazyn Playboy. Tegoroczna edycja była już dziewiętnastą. Jak co roku, jury złożone z autorytetów ...
    Jak jeździć bezpiecznie samochodem w nocy?
    Jazda samochodem w nocy jest wyzwaniem nawet dla doświadczonych kierowców. Oprócz ograniczonego pola widzenia, kierowca musi poradzić sobie ze zmęczeniem, sennością oraz oślepiającymi światłami innych samochodów ...