Fiat Punto II vs Opel Astra II

08 Sty 2009, 10:23

Witam Wszystkich.

Chce kupić Punto II lub Astre II. Chciałbym żebyście mi doradzili które auto jest lepsze i jeśli np. Punto/Astra, to jaki silnik itp, autko mogło by mało palić :D Mało się znam na samochodach i bardzo mi zależy na waszych radach, dodam że cena to max 13000 zł razem z opłatami.
danielll
Nowicjusz

08 Sty 2009, 13:42

Zdecydowanie opel astra II mysle, ze powinno wystarczyc Ci pieniedzy. Jedyna pozytywna strona punto to to, ze za ta cene kupisz troche mlodsze punto niz astre. A tak to astra bezkonkurencyjna. Jezdzilem obydwoma samochodami, i moje wrazenia z jazdy puntem sa kiepskie, w przeciwienstwie do astry.
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: z nienacka

08 Sty 2009, 16:23

Dołóż ze 3 tys., albo odpuść sobie Astrę. 13 tys. z opłatami i wymianą początkową, to na Astrę II za mało. Nie radzę kupować najtańszego egzemplarza, bo to dziad będzie.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

08 Sty 2009, 16:30

No to jesteś w dużym błedzie, bo mój sąsiad kupił astre z 2000/2001 1,6 benzyne z klimą za 13,5 tysiąca plus wymiana oleji itp i wyszlo go 14 tysięcy i samochód jest nie zajeżdzony coś koło 140 tys km i 100% bezwypadkowy. Także za 13 tysięcy spokojnie coś się kupi.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

08 Sty 2009, 17:26

jasne, ze kupisz astre w tej kasie
moj brat np. bedzie sprzedawał focusa 99r. 1.8 tddi z klima i bedzie pewnie chciał 14k, a watpi w to bardzo, ze tyle dostanie

focusy i astry II sa w bardzo podobnych cenach :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

08 Sty 2009, 20:02

Gratulacje dla sąsiada. Kupił za 13,5 tys. zł do tego dochodzi przerejestrowanie (jeżeli auto na zagranicznych blachach, to jest to dosyć spory koszt), wymiana filtrów, pasków, często i innych elementów, ubezpieczenie.
I osobiście nie doprowadziłbym do wyczyszczenia w ten sposób swojego konta, bo zapas jakiś trzeba mieć.

Oglądałem wiele Astr II i wszystkie na pierwszy rzut oka były ładne, ale po bliższym zapoznaniu miały felery. Chociaż do takiej jazdy na rok, 2 lata by się nadawały.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Toyota Yaris Hybrid-R - sportowa hybryda
    Toyota Yaris Hybrid-R, która w wersji koncepcyjnej zadebiutowała podczas Salonu Samochodowego we Frankfurcie, łączy zaawansowaną technologię pochodzącą z seryjnego Yarisa Hybrid, z wyczynowymi rozwiązaniami znanymi ...

08 Sty 2009, 20:52

A co z tymi Punciakami nie tak? Taka Astra np. myślę ze za 11 tyś. by poszła :D [link do oferty na Allegro wygasł]
danielll
Nowicjusz

14 Sty 2009, 18:11

Hej! Jeżeli chodzi o Punto II to daruj sobie, jeździłem dwójką i żadna frajda, Fiat nie poprawił błędów nawet w wersji III ( trakcja do niczego kiepskie zawieszenie , a jeździłem autami nowymi ). Osobiście mam Astrę II 1.6 16V kombi 98r. - jestem z niej bardzo zadowolony małe koszty utrzymania, nieźle się prowadzi. Oczywiście trzeba uważac na szmelc bo takie też sie zdarzają ale mam wielu znajomych którzy jeżdżą astrami w różnych wersjach i nie narzekają. Wg mnie Astra II vs Punto II - 1:0
crazy_fox78
crazy_fox78
Nowicjusz

Miejscowość: Debrzno

17 Sty 2009, 18:49

Dzięki wszystkim za rady 8) Jednak nie zdecyduje się ani na Punto ani na Astre, przynajmniej na dzień dzisiejszy :D
danielll
Nowicjusz

22 Sty 2009, 08:45

Jak już nie chcesz tej Astry,to pomyśl z tą kasą nad Focusem.
Mój brat kupił Focusa od pierwszego własciciela,auto kupione w polskim salonie Forda ,z książką serwisową o przebiegu 67 tys,5 drzwiowe,czerwone tyle ze 1,4 i bez klimy,bezwypadkowe,po targowaniu za 11,5tys. Rocznik 2001. Jezdzi bezawaryjnie nie licząc wymiany rozrządu i akumulatora.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna