Fiat Punto zagotował się, co dalej?

29 Cze 2020, 18:48

Witam, od razu na wstępie nadmieniam że nie znam się i nie mam kogo się poradzić. Otóż jechałam dziś sobie autem, droga szybkiego ruchu. Nagle auto zaczęło wydawać dźwięki takie jakby traktor? Przy dodawaniu gazu. Od razu zjechałam na pobocze i wyłączyłam silnik. Zagotował się płyn? Laweta odholowała mnie pod dom. Teraz auto nie odpala. Czy da się to naprawić.? Czy to jakieś kosmiczne koszta? I czy mogłam zatrzeć silnik? Żadna kontrolka mi się nie paliła, wymianę oleju filtra i płynu miałam ok 2 tyg temu
AgataP
Obserwowany

29 Cze 2020, 20:29

nie jesteśmy w stanie stwierdzić nic przez interent, nawet nie napisałaś czy to diesel czy benzyna, rozrusznik kręci czy nie? po cytacie '' zagotował się płyn'' widnieje znak zapytania, więc pytasz czy stwierdzasz bo pytanie nie jest na miejscu bo nijak nie możemy tego stwierdzić, sprawdziłaś czy jest olej w silniku?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

30 Cze 2020, 10:27

Skoro płyn się zagotował, a był nowy z tego co piszesz to znaczy że silnik przegrzał się i mógł się zatrzeć. Nie wiemy jak długo tak jechałaś ale skoro z pod maski dochodziły takie dźwięki to raczej długo.

Czy teraz rozrusznik kręci czy nic się nie dzieje przy próbie uruchomienia silnika?

Trzeba sprawdzić jak dużo płynu ubyło czy nie ma jakiś wycieków...
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35