REKLAMA
Witam
Jestem Paweł i mam pewne problemy z moją Sieną. Auto z 1997 roku wersja HL silnik 1.6 16v 101km w gazie. W grudniu auto nie chciało iść na gazie na zimnym silniku i gasł w najmniej odpowiednim momencie np przy wjeździe na rondo ( posiadam instalację lovato lov eco - nie znam się zbytnio na tym na gaz przełącza się przy 2000 obr). 30 grudnia 2016 wymieniony olej i płyn chłodniczy. W sobotę zauważyłem pęknięte węże od parownika jeden jest chyba odpowiedzialny za chłodzenie a drugi odprowadza wodę - oba były skruszałe i założyłem tymczasowo inne węże żeby nie leciał płyn a dzisiaj auto miało ciężko zapalić na Pb a jak już odpalił chodził trochę nie równo i po odpaleniu pali się kontrolka wtryskiwaczy (przez te węże od lpg wyleciał płyn na przewody) i czuć benzynę i po jednym z węży widać jak kropelka po kropelce leci woda ( nie wiem czy to nieszczelność czy spada to co już wcześniej wyleciało). Kolejny problem to nie działa centralka i nie otwierają się zawory lpg. Czy ktoś może mi powiedzieć w czym leżą moje problemy?