Kontrolki gazu - kupno samochodu

18 Lip 2017, 10:51

Cześć. Wczoraj byłem oglądać przed zakupem Fiata Grande Punto 1.2 65KM w gazie. Niestety nie wiem czy zaraz po uruchomieniu silnika zielona kontrolka migała, ale po jakimś czasie zielona kontrolka świeciła się na stałę, a obok świeciła się czerwona. Wydaje mi się, że czerwona kontrolka oznacza niski poziom gazu, natomiast sprzedawca mówił, że butla jest prawie pełna. Po jakimś czasie jazdy samochodem czerwona kontrolka zniknęła i zapaliła się zielona, gdzieś w połowie "paska". Z tego co czytałem to może to być usterka jakiejś części instalacji lub nieprawidłowa konfiguracja. Ile taka naprawa/konfiguracja może kosztować? Samochód mam zamiar jeszcze dzisiaj oglądać w serwisie.
taquito
Początkujący

Zdjęcia: 13
Miejscowość: Bytom
Prawo jazdy: 07 02 2012
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: Alfa Romeo Giulietta
Silnik: 1.4 TB 170KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

18 Lip 2017, 21:40

Jak auto ma tylko taką usterkę to bierz je w ciemno. Nie jest to wielki problem czy duży koszt w naprawie, może być to sama regulacja w programie albo wymiana samego sensora przy zbiorniku co nie jest dużym kosztem.
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Skoda Fabia / Citroen C5
Silnik: 1.4 16v / 2.0 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Touareg I
    Touareg to duży SUV klasy średniej-wyższej, bezpośredni konkurent m.in. Mercedesa ML i Toyoty Land Cruiser. Konstruktorzy z Wolfsburga postawili na luksus i to, co teoretycznie w terenówce powinno być najważniejsze, ...