Jak już poprzednicy powiedzieli zależy do czego potrzebujesz auta. Jak miesięczny przebieg będzie dość znaczny i w większości po środowisku miejskim to lepszą opcją byłby VW Polo z mniejszym silnikiem. Auto łatwiej zaparkować, jako że jest mniejszy silnik będzie mniej palić, a w mieście nie potrzebujesz dużej mocy pod nogą. Jeśli będziesz poruszać się głównie poza granicami miasta lepsze byłoby Stilo. Prowadziłem oba te auta i w Stilo zdziwił mnie bardzo miękko i lekko chodzący pedał gazu. Nie wiem czy było to spowodowane akurat tym, że sprzęgło było w tamtym egzemplarzu już wymieniane nie raz - właściciel "katuje" to auto troszke
. W Polo jest mniej miejsca w środku i auto jest troszkę mniejsze, więc łatwiej je zaparkować w ciasnych miejscach. Materiały użyte we wnętrzu Fiata nie są najgorsze, jest dużo miejsca z przodu, z tyłu również nie jest źle. Jako, że jest to Fiat części są tanie, bardziej jest uciążliwe to, że auto jest awaryjne niż drogie. Polo jest mniej awaryjne.
Dokładniej trzeba byłoby się zagłębić, aby ocenić w sumie które auto będzie droższe w utrzymaniu. Diesel 1.9 i benzyna 1.4 mogą w sumie palić tyle samo na 100km