Fiesta 1,3 endura -1997 r

05 Lut 2008, 20:52

Mam poważny problem. Samóchód posiada instalację gazową. Problem polega na tym że jak go odpalam i chcę jechać to przez około 2 min w ogóle nie chce mi ciągnąć- brak gazu - mogę do dechy wciskać, szarpie i takie tam, czyli nierówne obroty itd. Wczoraj wymieniłem kable wysokiego napięcia i niestety robi tak samo (kable wymieniał mechanik i twierdził że to pomoże) - straciłem do niego zaufanie, tym bardziej że niezłą kaskę wziął. Zaznaczam że w tym momencie, czyli jak szarpie itd. nie chodzi na gazie tylko na benzynie, jak się rozgrzeje i wejdzie na gaz to bryka już dobrze. Pomóżcie żebym wiedział o czym w ogóle gadać!!!!!!
dulak
dulak
Nowicjusz

Miejscowość: starogard
  • 06 Lut 2008, 17:30

jak na gazie jest dobrze to prawdopodobnie pompka paliwowa, trzeba sprawdzić czy podaje paliwo odpowiednim ciśnieniem
    Badbit
    Początkujący

06 Lut 2008, 21:08

Jeżeli na gazie chodzi tak jak powinien,a problemy sa tylko na benzynie,to problem lezy w układzie zasilania benzyną.Od pompki paliwa do wtryskiwaczy.
    A tak na marginesie,to mechanik,u którego byłeś to jakaś d..a,a nie mechanik.Chyba,że jakiś cwaniaczek,który naciąga ludzi na kasę.Jeżeli byłyby uszkodzone przewody WN,to najpierw byłyby problemy z jazda na gazie.Każdy mechanik znający się na rzeczy o tym wie.Chyba,że cię naciągnął.Ale ja bym mu samochód odstawił spowrotem na warsztat,bo wymienił niepotrzebną rzecz(dowodem jest fakt,że po ich wymianie problem nie ustąpił),kasiurę wziął,a samochodu nie naprawił.Można zastanawiać się,w jakim celu oddałeś mu samochód - żeby wymieni ci przewody WN,czy żeby ci go naprawił?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

07 Lut 2008, 07:35

Dzięki bardzo, mechanik to faktycznie d..pa wołowa, oddał mi po awanturze część kasy. Też tak sobie myślałem że to może być pompa paliwowa, tylko że jak chwilę pochodzi to jest dobrze. Dam znać co to było jak już będę pewien na 100 %. A tak w ogóle to dzięki :D
    dulak
    dulak
    Nowicjusz

Miejscowość: starogard
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne