Focus, co myślicie?

15 Mar 2010, 12:59

witam, jak w temacie, znalazlem focusika, ten silnik co mnie interesuje, blisko domu, i cena przystępna, prosze o opinie.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
tomek.mly
Początkujący

Miejscowość: DGL

15 Mar 2010, 13:51

Kasta nie najgorsza warto jechac oglądnąc! Silnik starszej generacji TDDi i przez to mniej problemowy niż TDCi.
Ciekaw jestem tylko jaki to auto ma prawdziwy przebieg...
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

15 Mar 2010, 13:59

Z ogłoszenia wynika że auto od 2miesiecy niema OC i od ponad pól roku przeglądu ale może to być pomyłka w ogłoszeniu,ogólnie wygląda wporządku tylko zastanawia mnie grill czemu on tak jakby sie zapadywał pod maske?!
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Mar 2010, 14:12

zdaje mi sie ze to pomyłka, facet nie zauwazyl moze ze mamy 2010 rok?:D

a moze dlatego taka przystepna cena? wlasnie cena mi sie podoba po starczy mi wtedy na wymiane rozrzadu, plynow, itp , rownoczesnie mnie odstrasza bo zawsze wtedy sie mysli "czemu jest tani?!" ; )
tomek.mly
Początkujący

15 Mar 2010, 14:33

Najlepiej to zadzwoń do gościa i dowiedz sie jak jest naprawde z przeglądem i OC a cena faktycznie wydaje sie byc atrakcyjna.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

15 Mar 2010, 14:37

no poczekam na wasze opinie jeszcze i wieczorem jak wroce z treningu zadzwonie, jezeli to pomylka to jutro pojade, jezeli nie to auto stoi od pol roku, a to nie maluch zeby ktos sobie go postawil i olal, cos by musialo byc nie tak. do tego przez ten snieg w kilku miejscach nie wiem czy sa rysy czy taki refleks...

na co patrzec przy ogladaniu focusa? ten silnik jest z tego co wiem dosc zywotny, zawieszenie moge jedynie posluchac, a obserwacja? sprawdzic progi, ranty, podloge w bagazniku? w koncu ford, na cos jeszcze zwrocic szczegolna uwage?
tomek.mly
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Polak w czołówce Toyota Gazoo Racing Trophy
    Maciej Dreszer zajmuje piąte miejsce w Toyota Gazoo Racing Trophy na półmetku sezonu. W wyjątkowym pucharze dla kierowców wyścigowych i rajdowych Toyot GT86 pula nagród wynosi 80 tys. euro. Toyota od ...

15 Mar 2010, 14:42

Sprawdź mocowania prawej przedniej lampy i przedni pas z prawej strony. Zdjęcie jest niewyzaźnie w tym miejscu ale wydaje mi się, że mocowania są spawane a pas klepany. Do tego z tyłu ktoś sobie zrobił na zderzaku takie listewki jak były w poliftowych fokach a z przodu tego brak. Chyba nie robił tylko tyłu ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Rok produkcji: 2013

15 Mar 2010, 14:57

No mi sie cały przedni pas nie podoba a teraz dopatrzyłem dokładnie i stwierdzam iż ma takie szczeliny miedzy przednimi lampami a zderzakiem tak jak kumpel u siebie w Focusie który miał dzwona z przodu i wogóle ten grill mi sie dalej nie podoba,jakoś dziwnie sie zapaduje z prawej strony na fotce nr 2.Według mnie ta foka to jakaś przekombinowana jest.
Barol
Awatar użytkownika

15 Mar 2010, 15:20

no sluchajcie gdzie znajdziecie teraz 10letnie auto bezwypadkowe?
to sa na prawde wyjatki ja jak szukalem swojego to bylo ciezko znalezc cos niebitego a auta szukalem 3letniego wiec jezeli bylo cos robione to nie ma cczym sie przejmowac a ze zdjec wynika ze tragedii nie ma :wink:
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

15 Mar 2010, 15:27

No tu masz niestety racje,jak przeglądam allegro to praktycznie co trzecie auto żle poskładane itp.
Barol
Awatar użytkownika

15 Mar 2010, 15:29

tez tak mysle, auto ciezko znalezc bezwypadkowe, ja akurat takie znam no ale to od nowosci u jednego wlasciciela, ma 5 lat, bezwypadkowe i 40 tys przebiegu, na allegro pewnie nikt nie uwierzy ;)

to ze gdzies jest krzywo to malo w sumie istotne, bo ogolnie wyglada ladnie, wazne zeby silnik byl w dobrym stanie i zawieszenie a tego po zdjeciach nie widac..
tomek.mly
Początkujący

15 Mar 2010, 16:50

tomek.mly napisał(a):to ze gdzies jest krzywo to malo w sumie istotne

Same skorupy są mało istotne ale co pod nimi siedzi tego nie wiesz. Jak widać, że coś z przodu było to trzeba sprawdzić podłużnice. Jak całe to OK jak nie to do widzenia.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Rok produkcji: 2013

15 Mar 2010, 16:58

no ale podłuznicy chyba na ulicy nie sprawdze ? (z tego co ja wiem, jesli zle wiem to mnie popraw, ja sie slabo znam ;) )
tomek.mly
Początkujący

15 Mar 2010, 17:12

Barol
Awatar użytkownika

15 Mar 2010, 17:21

no ten pierwszy kompletny golas nawet elektrycznych szyb nie ma wiec kiepsko no i czerwony w 3 drzwiach....ten drugi lepszy
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz