Ford C-MAX 2007 1.8 TDCI - Tylne światło pozycyjne

21 Kwi 2019, 22:40

Cześć,
Dosłownie 20 minut temu chciałem wyjeżdżać, przy cofaniu zauważyłem coś dziwnego, że światło prawe tylne nie odbija się w samochodzie za mną i miałem rację. Wyszedłem i zobaczyłem, że prawe tylne pozycyjne światło się nie pali, lewe działa normalnie. Światło stopu oraz cofania normalnie działa w prawej lampie tylko właśnie te światła pozycyjne.
Mam do Was pytanie, gdzie mogę dostać takie światło? Miał może ktoś styczność z tym? Przeszukałem portale i nie mogę nic na ten temat znaleźć. Jest to taki jakby pasek LED czerwony. Może ktoś od Was posiada linka pomocnego.
Z góry dziękuje za pomoc i wstawiam zdjęcie jak to wygląda.
Brawley
Obserwowany

Zdjęcia: 0

22 Kwi 2019, 07:17

Problem jest taki że samego paska LED nie dokupisz i trzeba wymieniać całą lampę.

Możesz jeszcze wykręć lampę i przeczyść styki. Jest tam mała kostka dopinana i najprawdopodobniej masa może być słaba, zaśniedziałe styki stąd taki efekt.
Musisz zdjąć plastiki z tyłu od strony bagażnika, odkręcić dwa motylki.
Lampa wyjdzie dość ciężko, są tam jeszcze takie prowadniki i one też trochę trzymają.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jedziesz na majówkę? Umyj auto!
    Utrzymanie w czystości szyb i świateł to obowiązek każdego kierowcy, ponieważ widoczność ma wpływ na bezpieczeństwo jazdy. Zapowiadana na majówkę zmienna pogoda powinna zmobilizować prowadzących auta do skontrolowania ...