Rokiko napisał(a):Raczej będzie ciężko. Po co chcesz go wymieniać? Lepiej oddać cały fotel do tapicera do przerobienia.
Ok jestem w to tak nowy że szczerze nawet nie wiedziałem że tak się robi. Fotel nie należy do najwygodniejszych pomyślałem żeby coś wygodniejszego dla wysokiej osoby skombinować i może dodać trzymanie boczne ale to już drugorzędna rzecz.
Nie wiem co było robione z samochodem bo jest bardzo wyrywny jak na 1.3 silnik o 60 koniach, rusza jak honda civic 1.6 (VII), może to kwestia tego że jest to bardzo lekki samochód.
Chwile temu znalazłem kandydata, paradoksalnie szukając czegoś zupełnie innego bo jak szukałem zderzaka nic nie wychodziło.
https://spojler.pl/produkt/12801/ford-e ... l-3-tuning Po za tym nie wiem na ile to w polskim prawie legalne, ale domyślam się że nie powinno być problemu by:
Jeżeli zwiększyć cyrkulacje powietrza (wlot powietrza i wydech) to czy moc znacząco wzrośnie? Rozumiem że to pytanie bez jakiegokolwiek konkretu, dlatego nie oczekuje konkretnej odpowiedzi. Pytam tylko o to o jakich ilościach hp mówimy? Czy to zależne od modelu samochodu lub silnika? Czy sama modyfikacja układu wydechowego da radę dać chociaż odrobinę odczuwalnej mocy?
Czytałem że filtr stożkowy coś daje (ale to minimalne) nie chce ingerować za bardzo w silnik, szczególnie że mówimy o starszej maszynie. Domyślam się że odpowiedzią będzie - kup samochód z 1.6 a nie ciułaj prawie 30latka 1.3 ale jeśli jest coś co dało by fajne rezultaty za niewielką kasę dajcie proszę znać.