REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
To ja zapytam jeszcze tak. Czy jak masz wyłączone światła i zaciągnięty ręczny to kontrolka się zapala tak jak powinna? Druga sprawa to właśnie jak zapalasz światła to zapala się kontrolka od świateł plus kontrolka od hamulca ręcznego?Magdalena86 napisał(a):Problem polega na tym, ze zapala mi sie kontrolka od hamulca recznego po wlaczeniu swiatel i pali ske caly czas... reczny nie jest zaciagniety, plyn hamulcowy tez ok. Kontrolka gasnje wraz z wylaczeniem swiatel
Widać że ktoś coś kombinował i prawdopodobnie jeździł bez pasów. Może być założony jakiś emulator który oszukuje komputer. Tu trzeba by się przyjrzeć czy nie jest nic dodatkowego podłączonego pod fotelem kierowcy.Magdalena86 napisał(a):Inna sprawa, ze posiadam rowniez kontrolke od pasow (widze przy przekreceniu kluczuka w stacyjce) a po odpaleniu mimo nie zapietych pasow nie pali sie.
Tak może być jak piszesz. Warto by było podłączyć komputer i zobaczyć co się dzieje naprawdę i jakie są błędy. To na pewno naświetliło by chociaż po części całą sytuację.Magdalena86 napisał(a):Auto niby jezdzi ale boje sie, ze skoro pali sie co nie trzeba a nie pali to co powinno, moze byc rowniez problem z reszta kontrolek...
Tu trzeba szukać elektromechanika lub elektryka który zajmuje się tylko sprawami związanymi z elektryką w samochodach. Zwykły mechanik pewnie nie ogarnie takiego problemu.Magdalena86 napisał(a):Bylam u paru mechanikow ale pojecia nie maja co to a szukanie problemu moze mnie tu sporo kosztowac
zawsze tak jest???? Światła włączasz kontrolka się zapala a jak gasisz to kontrolka gaśnie. Silnik nie był myty przed sprzedażą???Magdalena86 napisał(a):Kontrolka gasnje wraz z wylaczeniem swiatel.
I zawsze ten czas jest taki sam? Opóźnienie około 10 sekund?Magdalena86 napisał(a):Po wlaczeniu swiatel kontrolka hamulca zapala sie po 10 sekundach, nie od razu.
Można posprawdzać masy, ale to zachowanie kontrolki jest trochę dziwne chodzi mi o to opóźnienie z jakim się zapala podczas włączenia świateł.Magdalena86 napisał(a):Probowalam sama wyszukac odpowiedz w sieci i jedyne co znalazlam to jakis problem z kablem masy (?)
No to pewnie był myty. Zajrzyj jeszcze do skrzyni z bezpiecznikami i zobacz czy tam jest sucho i nie ma wilgoci.Magdalena86 napisał(a):Nie mam pojecia czy silnik byl myty, auto bylo czyste jak prosto z salonu a znajac Holendrow wszystko mozliwe
No tak w Fordach oszczędzali na żaróweczkachMagdalena86 napisał(a):Aha, z tego co sie orientuje nie posiadam kontrolki od swiatel...
Nie powinna być taka bo masa własna tych samochodów jest bardzo podobna i moc również teraz masz 70KM, a miałaś w Peugeocie 75KM.Magdalena86 napisał(a):Ogolnie auto tez jest dosc slabe, ale to pewnie dlatego ze silnik maly na jego mase. Przesiadlam sie do niego z peu 206 1.4 i roznica jest miazdzaca
hm... ja bym jeszcze zajrzał do kostki od licznika i sprawdzić czy tam wszystkie styki są ok. Ciężko coś tu więcej doradzić...Magdalena86 napisał(a):Podswietlaja sie wskazowki od zegarow a kontrolka zawsze zapala sie z opoznieniem.
Teraz pytanie czy to jest kontrolka świateł mijania czy drogowych?Magdalena86 napisał(a):Dopatrzylam sie kontrolki od swiatel czyli jednak jest tylko nke swieci wcale....