REKLAMA
Witam serdecznie
Zapisalam sie na forum, gdyz mam problem z moim fordem. Mam nadzieje, ze ktos bedzie mial chociaz pomysl co moze mu dolegac..
Otoz kupilam uzywanego forda dwa miesiace temu. ford fiesta 1.3 benzyna z 2005 roku. Problem polega na tym, ze zapala mi sie kontrolka od hamulca recznego po wlaczeniu swiatel i pali ske caly czas... reczny nie jest zaciagniety, plyn hamulcowy tez ok. Kontrolka gasnje wraz z wylaczeniem swiatel. Znajomy chcial sorawdzic cos na kablach i jak tylko poruszyl wiazke kabli pod autem silnik zgasl. Odpalil drugi raz bez problemu, ale teraz mam pewnosc,ze cos jest nie tak... Inna sprawa, ze posiadam rowniez kontrolke od pasow (widze przy przekreceniu kluczuka w stacyjce) a po odpaleniu mimo nie zapietych pasow nie pali sie. Auto niby jezdzi ale boje sie, ze skoro pali sie co nie trzeba a nie pali to co powinno, moze byc rowniez problem z reszta kontrolek... Bylam u paru mechanikow ale pojecia nie maja co to a szukanie problemu moze mnie tu sporo kosztowac, moze nawet 300 euro samo szukanie bez pewnosci ze znajda a na chwile obecna, no coz, cienko stoje z kasa no i pewnosci nie ma, ze znajda... specjalisci....ma ktos moze jakis pomysl co moze byc przyczyna?
Prosze o pomoc
Dziekuje i pozdrawiam