REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
To jest około 10 razy za duży prąd podczas spoczynku. Powinno być w granicach 0,025-0,030 A. Wszystkie żarówki masz sprawne?jzs napisał(a):Mój 1.9TDI 90KM cierpi na pobór prądu. Od 0,34A do 0,40A
Na desce po włączeniu długich kontrolka od nich zapala się? Może kabel jest gdzieś pęknięty w osłonie i przez to prąd nie dochodzi?jzs napisał(a):Co do świateł, straciło się prawe długie światło. Wymiana żarówki i bezpieczników nic nie dało.
To sprawdź kabel być może coś z nim nie tak.jzs napisał(a):Lewe długie światło świeci, kontrolka na liczniku zapala się.
Nie przyglądałem się bardziej. Muszę zdjąć zderzak i lampę żeby zobaczyć.
Jak to sprawdzisz to będzie wiadomo w którą stronę szukaćjzs napisał(a):Nie sprawdzałem.
Ok, ale zamknięte były chodzi o to żeby nie świeciły się żadne dodatkowe lampki tak jak przy otwartych drzwiach, klapie czy masce.jzs napisał(a):Nie wiem jak sprawdzał elektromechanik, ale ja sprawdzałem mając kluczyki w kieszeni, a drzwi nie były zamknięte (ani z kluczyka, ani z pilota).
Tak, chyba wszystkie mają taką możliwość.jzs napisał(a):czy uniwersalnym miernikiem dam radę sprawdzić pobór prądu
Multimetr możesz już kupić za około 20zł którym wszystko co potrzebujesz będziesz w stanie sprawdzić. Możesz pomyśleć np. o takim który ma dodatkowo sondę temperatury [link do oferty na Allegro wygasł] za 37zł.jzs napisał(a):Myślałem o jakimś za +/- 50 PLN.
Taki pobór byłby w normiejzs napisał(a):Po odpięciu kostki z drzwi lewy i prawy tył pobór prądu spada do 0,01.
Zacznij od tylnych drzwi. Na początek sprawdź ile wychodzi pobór z podłączoną tą wtyczką do drzwi. Tam chyba nie ma podświetlenia i nie wiem czy masz elektryczne szyby? Jak tego nie masz to zostaje centralny zamek i głośnik. Jak odłączysz głośnik i dalej będzie wysoki pobór prądu to winny będzie centralny. Trzeba się temu dokładnie przyjrzeć i krok po kroku znaleźć miejsce problemu.jzs napisał(a):Co to może być?