Ford Focus

30 Mar 2007, 21:11

Witam. Mam Forda Focusa z 2000r., kupiłem go niedawno. Nabyłem książkę obsługi pojazdu. Mój Focus ma 2 poduszki powietrzne (kierowcy i pasażera). Pewnego dnia chciałem użyc "klaksona" ale nie mogłem go znaleźc (!). W ksiażce nie ma opisane gdzie on jest. Więc może ktoś z Was wie gdzie naciska się "klakson". Proszę o pomoc

Pozdrawiam Madaw
Madaw
Nowicjusz

Miejscowość: Kalisz
  • 31 Mar 2007, 00:42

Nie, no, wiesz, w Fordach zazwyczaj jest po prostu w tym samym miejscu kierownicy, gdzie znajduje się poduszka powietrzna... I nad lub napisem Air Bag powinna być wytłoczona trąbka... Tak jest nawet w książce Forda Focusa 2000r... A jeśli ci nie zadziałał, to spróbuj nacisnąć mocniej :wink: :mrgreen: [/list]
    DFireCrow

31 Mar 2007, 13:15

Nic nie idzie, wymienię zaślepkę na kierownicy i może to pomoże.
    Madaw
    Nowicjusz

Miejscowość: Kalisz

31 Mar 2007, 14:31

Tylko nie grzeb za mocno, żeby ci poduszka nie eksplodowała ;) mnie na ten przykład w Mondeo zniknęła poduszka i klakson, kolega z forum poradził mi poszukać rozłączonej wiązki przy kolumnie kierowniczej... szukałem i nic nie znalazłem, chyba zawiozę w końcu na warsztat, bo już półtora miesiąca jeżdżę bez poduszki i klaksonu :P Pozdrawiam!
    DFireCrow

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Fotel Alpine
      Legendarna zwinność Alpine wynika z niewielkiej masy auta. Nasi inżynierowie zastosowali tę zasadę przy projektowaniu fotela, dzięki któremu kierowca i maszyna stają się jednością. Ultralekki fotel kubełkowy Siedzenie ...