Ford KA, Fiat PANDA Który wybrać??

08 Kwi 2007, 18:48

Ja bym jednak sklanial sie jak cos do Audi A3 lub A4 ewentualnie BMW 3 tyle że nie dostaniesz ich do 2000 roku tylko gdzies 1996-1997.Zaczyna brakowac mi pomysłu musze przyznac że żadko trafia sie tak wybredna osoba.Mysle nad Citroenem Saxo albo Xara wmiare fajne w kosztach się zmieścisz w roczniku tez i wiekszośc klime ma.Niemoglabys się zwyczajnie przejść sie do kliku komisow i pooglądać samochody zapytać o radę sprzedawce a potem zapytac jeszcze nas o zdanie.Każdy ma inny gust.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

08 Kwi 2007, 19:26

Przy szanujących się salonach dealerskich są zwykle komisy z autami odkupionymi w rozliczeniu od kilenta kupującego nówkę. Auta są poddawane przeglądowi i zwykle kupujący dostaje 3 m-ce gwarancji.
asiulka - dasz radę poganiać po Wawie i okolicy odwiedzając takie salony?
Bardziej optymalnego rozwiązania nie znajdziesz!
Możesz jeszcze dać ogłoszenie do Wyborczej, do działu "Kupię" i zapisać te oczekiwania, które napisałaś w swoim pierwszym poście.
Nie wiedzieć - też radość!
malken
Aktywny

Miejscowość: Poznań

08 Kwi 2007, 20:09

Malken i Maniokin - do dyskusji nic już nie wnosicie, więc dziękuję za dalszą współpracę.
Bendi - fajne to clio, ale kurcze, mam ciśnienie na takiego roverka fajniutkiego...
Łukasz789 - wiesz, sprzed 2000 to raczej auta nie kupię bo chciałabym nim pojeździć jeszcze koło 3-5 lat, nie dokładając jakichś strasznych ilości pieniędzy
Poganiałam po komisach i salonach i w zasadzie nic z tego nie wynikło. Na sprzedawców to nie ma co liczyć, bo i tak wiadomo, że polecają to co mają, żeby tylko sprzedać. Samochody z komisów mają nie najlepszą opinię, a z kolei te zostawiane w rozliczeniu są za młode, a co za tym idzie - za drogie. Może pojadę na giełdę w przyszłym tygodniu i pogadam z ludźmi, to dobry pomysł?
Gość1392

08 Kwi 2007, 22:11

Wyjazd na giełdę, w Słomczynie zwłaszcza - pomysł godny uznania!!!
Ma Pani w kręgu znajomych mechanika i blacharza, a także lakiernika?
Tam dopiero spotka Pani fachury od wciskania kitu babeczce zwłaszcza! :P
malken
Aktywny

09 Kwi 2007, 07:56

asiulka!!!! Jeśli wpisze Pani w Google "Dacia Logan" - ma Pani przed oczętami autko marzeń i Pani oczekiwań, w dodatku za niewielkie pieniążki, prawie nówka i.....To trzeba zobaczyć po prostu!!!
:shock: :D :P
malken
Aktywny

09 Kwi 2007, 12:28

Mam wśród kręgu znajomych mechanika, który ma rovera i bardzo go chwali :)
Gość1392

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

09 Kwi 2007, 13:36

malken, no co ty, ta studentka ma wieksze ambicje, ja bym proponowal mitshubishi eclipse, w ostatecznosci poloneza, jak by braklo na ta eclipse :mrgreen:
BMW M Roadster, może kiedyś...
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: tomaszów mazowiecki

09 Kwi 2007, 13:40

hym... naprawe wybradna osoba ale ja tez mam cos do zaproponowania

[link do oferty na Allegro wygasł]

Opel Corsa z slinikem 1.0, z dobrym wyposzazeniam w ladnym roczniku, swietny kolor, mysle ze dla kobiety idealne auto.

WV Polo troszke nowszys rocznik, troszke mniejsze wyposazenie ale wiekszy silnik, czesci do takie auta naprawde nie sa drogie chodz watpie aby niemieckiej tworczosci auto bylo awaryjne.

W sumie podalem auta ktore jeszce wczesniej nie zostaly podane, a mysle ze ktores z nich napewno jest lepszym wybroem niz Panda czy Rover.

Pozdrawiam
:wink:
- Ile pali twoje BMW

- 4 kapcie tygodniowo
BMW_lover
Nowicjusz
Awatar użytkownika

09 Kwi 2007, 14:09

:lol: asiulka!!! Propozycja "BMW_lovwer" jest naprawdę ponadczasowa!!! :D Powinnaś przystać bez dalszego gderania; takiej okazji szukałaś, naczytałaś się naszej radosnej twórczości i popatrz - jak z niebios bram :oops: Trafia się zajączek z okazją nie do odrzucenia.
Bardziej serio: autko z takim przebiegiem - wybacz BMW_lover - jeśli udokumentowany książką serwisową jest nawet przez babkę nie do zajechania. Oczywiście czynności serwisowe nadal konieczne i wskazane!!!
Jeśli się zdecydujesz - zapraszasz uczestników Twojego wątku na kawę i lody. W końcu na coś się przydawaliśmy!? :D
malken
Aktywny

09 Kwi 2007, 14:21

Sory tam podalem 2x linki do Corsy a opisywalem Polowke
tu masz link do polowki [link do oferty na Allegro wygasł]

A i z tego co pamietam to cos wsominalas ze posiadasz grono mechanikow znajomych

to moze zaintersuj sie autem uszkodzonym mysle ze auto w takim stanie jak to nie zajelo by dluzej jak 2 tygodnie pracy koszta by nie byly kosmiczne, a atko naprawde juz konkretne, ale nie ma to oczywiscie jak BMW :D
- Ile pali twoje BMW

- 4 kapcie tygodniowo
BMW_lover
Nowicjusz
Awatar użytkownika

09 Kwi 2007, 20:55

Ta corsa, faktycznie godna uwagi ale niestety za droga. 17500 auto + 1500 opłaty + kilkaset zł na wymiane tego i owego, wychodzi koło 20000, a tyle nie mam. Golf ani Polo nie wchodzi w grę, co zresztą napisałam w swoim pierwszym poście.
Gość1392

09 Kwi 2007, 21:12

asiulka! Pomyślała Pani o fieście po 1996 roku? To jest wersja mkIV... Wstępna selekcja i zapoznanie się na Allegro...Też bywają podpasione...? :oops:
malken
Aktywny

10 Kwi 2007, 08:43

Mam dostawe nowych propozycji :

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Maly silnik, nie wileki przebieg, dobry rok. Fakt brak mu klimatyzacji ale jakie bezpeczestwo kierowcy i pasazera (poduszki)

Honda Civic kiedys bylem wielkim fanem tego auta napraede bardzo przyjemnie sie jezdz tym autkiem, jest klima, elektryka, poduszki : )

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Suzuki Swift nastepne fajne auto z tego co slysze to naprawde bez awaryjne rocznik ok przebieg moze troche przeszadzony ale to tylko przyklad, klima jest, fule elektryka jest i cenna tez chyba adekwatna : )

Pozdrawiam.
- Ile pali twoje BMW

- 4 kapcie tygodniowo
BMW_lover
Nowicjusz
Awatar użytkownika

11 Kwi 2007, 07:55

To Saxo może byc i tanie nawet i przebieg fajny, a ta Polowka to tak 3000zł lekką ręka ci pójdzie do wydania na wyklepanie.Przejedx się po salonach samochodowych jak ci radza bo w domu tor aczej nic nie kupisz.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

16 Kwi 2007, 23:56

Asiulka napisała:
Ale przede wszystkim moje auto ma być w miarę tanie (na studencką kieszeń) w eksploatacji: ma mało palić, być jak najbardziej bezawaryjne, a części mają być łatwo dostępne i niedrogie.

Wybierając Rover-a zaprzeczasz swoim głównym założeniom, to tych samochodów części są drogie , tak jak kolega wspominał wcześniej są dosyć awaryjne no i spalanie mają przeciętne. Może rozejrzła bys się za jakims japońcem np. Honda,Toyota (części moze tez nie należa do najtańszych ale za to są bezawaryjne)albo Nissan almera. :wink:
raju
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec