Ford Maverick nie włacza sie radio i radio CB, co moze być?

01 Maj 2015, 12:06

Witam.
Mam problem, mianowicie ostatnio wyciagałem akumlator na zime z wozu, włożyłem go z powrotem i wtedy auto nie chciało zapalić. Mój ojciec przez przypadek cos tam szturchnął przy dyżych bezpiecznikach pod kierownicą i auto zapaliło i chyba został wymieniony na nowy. Lecz od tego czasu nie działa w moim Mavericku radio ani radio CB. Wie ktos co mogło się stać? Po prostu nic nie reaguje, klikam i cisza jak do Jowisza. Bezpiecznik audio w porządku, na razie nie dobierałem się do radia, bo nie wiem gdzie moze byc usterka, jak oba radia nie działają, a nie wiem dokąd prowadzą ich kabelki :(
Wengosz
Nowicjusz

Auto: Ford Maverick
Silnik: 2.7 TDI GL 125KM
Paliwo: Diesel
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

04 Maj 2015, 13:59

może to problem z wiązką kabli, która idzie do akumulatora? Sam nie wiem w sumie powodów może być wiele. Miejmy nadzieję, że to dorbna usterka możesz zawsze nowe kable sobie w necie zamówić.
kacperek98
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 07 2008
Auto: Focus
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Prius Plug In Hybrid dla Księcia Monaco
    Prius Plug In Hybrid jest pierwszym samochodem hybrydowym Toyoty z możliwością ładowania baterii z gniazdka elektrycznego. W trybie elektrycznym (EV) samochód przejeżdża 25 km, bez emisji dwutlenku węgla, tlenków ...