Ford Mondeo mk3 - problem z ogrzewaniem wnętrza

21 Lis 2009, 19:25

Witam wszystkich.
Mam problem, mianowicie z ogrzewaniem. Raz dmucha cieplutkim powietrzem a raz zimnym i choć po długiej jeździe (50km) silnik jest wystarczająco nagrzany to nadal wieje chłodnym, zbliża się zima i chce jak najszybciej rozwiązać ten problem a wycieczka do mechanika to pewnie duże koszta :/ może ktoś podpowie co zrobić ??? Dodam że ten problem jest średnio raz na tydzień ...
kamilek30
Nowicjusz

Miejscowość: Bielsk Podlaski
  • 21 Lis 2009, 20:02

Sprawdź termostat.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

21 Lis 2009, 20:43

sproszcze moze.... stzrałka nagrzania silnika jest do połowy czyli OK, lecz przy nawet wybraniu najw. temp. to nadal wieje letnim powietrzem... próbowałem z klimą i bez i nadal nic.
    stało się to teraz po tym jak siedziałem w aucie i dmuchało normalnm powietrzem, nie przy włączonym silniku... potem poszedlem i jak uruchomilem i następnie to od tego czasu nie wiało ciepłym....
    mam nadzieje ze to nie jest nagrzewnica ? a termostat jutro rano sprawdze i napiszę jak z nią jest
    kamilek30
    Nowicjusz

Miejscowość: Bielsk Podlaski
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak ustawić prawidłowo lusterka w samochodzie?
      Prawidłowe ustawienie lusterek ma istotny wpływ na bezpieczeństwo – od tego zależy, czy kierowca będzie mógł dokładnie obserwować sytuację na drodze. Ważne, aby w ustawieniu lusterek wykazywać się starannością ...