Ford S-MAX I 2007 2.0 TDCI Mnóstwo błędów po podłączeniu pod komputer

10 Mar 2021, 08:10

Witam wszystkich użytkowników forum. odkąd nabyłem S-Maxa borykam się z różnymi problemami lecz wczoraj przelała się czara goryczy. Od początku mam różne błędy spowodowane elektrycznym hamulcem ręcznym. Świeci się żółta kontrolka brake na desce oraz mruga kontrolka hamulca ręcznego na zegarach. Próbowano w tym kierunku różnych rozwiązań w tym wymiana modułu ale to też nic nie dało. Wspomne że mimo błędów hamulec ręczny działa bez zarzutu. Wczoraj podczas jazdy nagle zgasło radio i już się nie włączyło. Postanowiłem sprawdzić bezpieczniki i sprawdziłem wszystkie pod schowkiem pasażera. wyciągałem jeden za drugim by sprawdzić czy któryś jest przepalony ale wszystkie były sprawne. Następnym krokiem było odłączenie akumulatora na jakąś godzinę. Pomogło - radio znów działa ale pojawił się inny problem.. Na wstępie wita mnie informacja "system alarmowy konieczna obsługa" oraz "monitor opon usterka" nagle przestał działać pilot zdalnego sterowania z kluczyka. O ile zdążyłem się przyzwyczaić do kontrolki Brake i migającej kontrolki ręcznego to brak reakcji pilota mnie już przerósł.. Posiadam 3 kluczyki i żaden nie działa. Mogę otworzyć, zamknąć pojazd jedynie za pomocą kluczyka (pilot nie działa). Oczywiście próby programowania, wymiana baterii nie przyniosły żadnego efektu. Podłączyłem samochód do komputera i IDS'em wyszukiwałem błędy. Jest ich mnóstwo.. Poniżej zamieszczam logi z w.w. programu. Może ktoś z użytkowników nakieruje mnie jak mam za to wszystko się zabrać ponieważ nie mam zielonego pojęcia jak to wszystko naprawić.
Ma ktoś pomysł na to wszystko?
Pozdrawiam

Na zgaszonym silniku przed skasowaniem :
Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Na zgaszonym silniku po skasowaniu :
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Na odpalonym silniku przed skasowaniem :

Na odpalonym silniku po skasowaniu :
Mateo3005
Obserwowany

• 16 Gru 2022, 09:41

Witam, czy udało Ci się rozwiązać problem z kontrolkami? Pozdrawiam
    Krzysiek5342
    Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Camry - historia innowacji
      Toyota Camry, średniej wielkości sedan z napędem na przednie koła, należy – obok Corolli i Priusa – do najlepiej rozpoznawalnych modeli japońskiej firmy na całym świecie. W Stanach Zjednoczonych jest od wielu ...
      Bum i nagłe rozerwanie opony!
      Nagłe rozerwanie opony zdarza się rzadko, ale jest bardzo niebezpieczne. Co może być powodem? Z reguły mamy do czynienia z długotrwałymi zaniedbaniami – przede wszystkim jazdą na niedopompowanych oponach i brakiem regularnej ...