Ford , vw , bmw które będzie najlepsze?

20 Lut 2008, 19:22

co kupic bmw 525tds lub passata b6 czy moze forda mondeo tddi? czekam na wasze opinie 8) 8)
siema
placio_bmc
Nowicjusz

Miejscowość: śląsk

21 Lut 2008, 19:41

Ja bym poszukał jakiegoś japońskiego samochodu np. Accord, Avensis czy Primera. Podejrzewam, że nie chcesz kombi tylko sedana i też jest kwestia ceny- ile możesz wydać na taki samochód.
Zbyszek
Początkujący

Miejscowość: Wałbrzych

21 Lut 2008, 20:50

kolego ja bym brał vw passata jest ładny duży wygodny . Mój kolega ma BMW 525 TDS i jest to bardzo awaryjny silnik więc nie polecam jak coś to 3.0 D . Mondeo przeciętne autko , słyszałem że bardzo głośno pracuje ten silnik jak jest zimny .
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

21 Lut 2008, 22:31

Ja również wziąłbym passata, bo to auto sprawiające najmniej problemów spośród 3 wymienionych w pierwszym poście.
RadmaX
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Toruń

22 Lut 2008, 18:18

no wlasnie rozgadam sie za 530d sedan :D dzieki 8)
siema
placio_bmc
Nowicjusz

Miejscowość: śląsk

22 Lut 2008, 20:35

Sam mam passata b5 przed FL bo b6 to rocznik od 2006 Ty pewnie rozgladasz sie za Passatem b5 po Fl.Jest to bardzo wygodne i dobrze wyposażone auto.Silniki 1.9 TDI sa niedozajechania jesli sie bedzie w pore wymieniac olej,paski itd.Napewno nie wybrałbym Mondeo,poniewaz koszty eksploatacji sa znacznie wyzsze niz w przypadku VW i bardziej traci na wartosci po kilku latach Mondeo. Jesli chodzi o BMW to tylko 525 TDS,to według mnie najlepszy diesel od BMW i wcale nie sa tak awaryjne jak pisał piter36.Bierz Passata bedziesz smigał długie lata :wink:
passek b5
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kiedy spada temperatura, spada też ciśnienie w kołach!
    Zbyt małe lub zbyt duże ciśnienie w oponach to dłuższa droga hamowania i gorsza przyczepność na zakrętach. Za niskie ciśnienie w oponach wpływa na przyspieszone zużycie opon. Ubytek o tylko 0,5 bara wydłuża drogę hamowania ...

10 Sty 2010, 19:10

kazdy fanatyk danej marki powie ci ze jego marka jest najlepsza. ja powiem wez vw. chcesz passata to bedzie to dobrym wyborem. jest tego pelno w polsce. czesci dostepne no i bedziesz chcial sprzedac to sie i kupiec znajdzie.
prazio
Nowicjusz

Miejscowość: Stocin

10 Sty 2010, 21:58

kolego prazio jakis nie normalny jestes czy co?po co zaśmiecasz forum odkopując tematy przed 2 lat.
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

10 Sty 2010, 22:04

rustin napisał(a):kolego prazio jakis nie normalny jestes czy co?po co zaśmiecasz forum odkopując tematy przed 2 lat.

no ja tez sie dziwie, z 7 chyba takich artefaktow wykopal i rzezbi :mad:
halsky11

13 Sty 2010, 19:03

A ja bym polecil Ci nowa Octavie przy ktorej VW wysiada.
michero
Nowicjusz

Miejscowość: Paryz

14 Sty 2010, 00:45

ludzie skąd wy się bierzecie? gorzej wam czy co?po co ty wogole piszesz w tak starym temacie?idz sobie na czaterie popisz ja tak bardzo chcesz.
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3