REKLAMA
Cześć.
Posiadam starszą nawigację Blow Siriocco 500
Windows CE 6.0
Oraz najnowszą wersję Auto Mapa Polska XL zainstalowana na pamięci urządzenia a nie na karcie micro SD.
Ostatnio nawigacja jest "zamulona" i często próbuje mnie wyprowadzić w pole. Denerwuje mnie Krzysiek gdy mówi "ze mną na pewno dojedziesz do celu" kłamczuch jeden
Kontaktowałem się z serwisem Blow gdzie polecono mi wgranie nowego oprogramowania tą metodą:
Pobierz oprogramowanie z linku a następnie:
Instrukcja instalacji oprogramowania:
1. Pobierz plik i rozpakuj na komputerze
2. Sformatuj kartę microSD (nie większą jak 4GB) w formacie FAT
3. Wyłącz nawigację. Skopiuj rozpakowane pliki na kartę pamięci microSD.
4. Podłącz nawigację GPS do ładowarki sieciowej, włóż do slotu kartę pamięci ze skopiowanymi plikami, a następnie za pomocą rysika naciśnij przycisk Reset w urządzeniu - zostanie uruchomiony proces wgrywania oprogramowania.
5. Po zakończeniu procesu urządzenie zrestartuje się.
6. Należy przeprowadzić kalibrację ekranu. Kalibrację należy zatwierdzić poprzez kliknięcie rysikiem w dowolne miejsce ekranu.
7. Należy ustawić ścieżkę dostępu do oprogramowania nawigacyjnego.
Więc pobieram oprogramowanie robię tak jak powyżej ale w momencie gdy wciskam rysikiem RESET (czyt. pkt 4) urządzenie natychmiast się wyłącza i nic się nie dzieje pokazuje się tylko proces ładowania baterii.
Chciałbym wgrać ten firmware ale nie wiem co się dzieje:
mam kartę microSD 2gb
formatuję ją na FAT
oprogramowanie rozpakowałem zip na kompie i wgrałem na kartę
Chciałbym także usunąć auto mapę z urządzenia i zainstalować na karcie microSD tym razem.
Czy jeżeli podłączę nawigację do komputera i pojawi się jako pamięć flash powiedzmy dysk "F" i ja to sformatuje (fat32) to czy skasuję wtedy także oprogramowanie urządzenia?
Bardzo proszę o pomoc i radę bo nie chcę zepsuć.
Pozdrawiam