Francuskie blaty i niepokoj. Prosze o pomoc

31 Maj 2010, 18:16

Witam serdecznie mój niepokój wiąże się z zaistniałą sytuacją:

Kupiłem auto od gościa który sprowadził sobie auto z Francji.
Auto jest w Polsce od pół roku na tablicach francuskich, OC, AC opłacone.
Opłacona została również akcyza oraz tłumaczenie dokumentów.

Ja już opłaciłem skarbówkę oraz recykling.

Tata chciał zarejestrować samochód aczkolwiek nie wziął ze sobą tablic francuskich które trzeba zdać (tak powiedziała Pani w WK)

Gdy zobaczyłem jak wypełnił ten wniosek zszokowały mnie nr. rejestracyjne które wpisał.

Zajrzałem do dowodu rejestracyjnego (orginał) oraz do przetłumaczonego i okazało się że:
Auto jest normalnie na tego gościa ale jako poprzednie nr rejestracyjne ma te na których przyjechał (na te nr tez ma ubezpieczenie) - tata we wniosku wpisał niby aktualne, wywozowe(ktorych nie ma).

Zadzwoniłem do niego z tym problemem na co odpowiedział że nie wykupywał tablic wywozowych. I teraz pytanie - czy we wniosku jak wpisze te tablice na których auto stoi to nie będę miał problemów z zarejestrowaniem tego auta?

Bardzo proszę o odpowiedź

Pozdrawiam
zadzior123
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

31 Maj 2010, 19:53

zadzior123 napisał(a):czy we wniosku jak wpisze te tablice na których auto stoi to nie będę miał problemów z zarejestrowaniem tego auta?

Zaraz,zaraz w DR z Francji jako ostatnie widnieja nr.rej.jakie posiada aktualnie
samochód.... :?: :?: :?: :sad:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

01 Cze 2010, 05:18

Migi60 napisał(a):
zadzior123 napisał(a):czy we wniosku jak wpisze te tablice na których auto stoi to nie będę miał problemów z zarejestrowaniem tego auta?

Zaraz,zaraz w DR z Francji jako ostatnie widnieja nr.rej.jakie posiada aktualnie
samochód.... :?: :?: :?: :sad:

Dokladnie tak:
A-aktualne nr rejestracyjne (i tu sa wpisane nr wywozowe ktorych nie ma)
A1- poprzednie nr rejestracyjne (i tu sa wpisane te na ktorych auto przyjechalo)

I nie jestem pewny czy on musiał kupować te wywozowe? Auto jest na niego na dowodzie rejestracyjnym francuskim
zadzior123
Nowicjusz

01 Cze 2010, 06:17

zadzior123 napisał(a):aczkolwiek nie wziął ze sobą tablic francuskich które trzeba zdać (tak powiedziała Pani w WK)

Tak tablice rej.musi zdać do WK...
zadzior123 napisał(a):A-aktualne nr rejestracyjne (i tu sa wpisane nr wywozowe ktorych nie ma)

Czyli jako ostatnie w DR widnieją wpisane nr.rej.których wy nie macie... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

01 Cze 2010, 08:25

Migi60 napisał(a):
zadzior123 napisał(a):aczkolwiek nie wziął ze sobą tablic francuskich które trzeba zdać (tak powiedziała Pani w WK)

Tak tablice rej.musi zdać do WK...
zadzior123 napisał(a):A-aktualne nr rejestracyjne (i tu sa wpisane nr wywozowe ktorych nie ma)

Czyli jako ostatnie w DR widnieją wpisane nr.rej.których wy nie macie... :?: :?:

Dokladnie tak jak mowisz ale w dowodzie byly obydwa nr rejestracyjne.

Aczkolwiek nie bylo z tym problemu Pani kazala zdac francuskie i o 15 mam odbior polskich tablic, w kazdym razie dzieki za pomoc
zadzior123
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moto Sport & Tuning Show 2015 / relacja
    Pierwsze Targi Pojazdów Sportowych i Tuningu – Moto Sport & Tuning Show odbyły się w miniony weekend w Warszawie. Było to jedyne takie wydarzenie w Warszawie, gdzie można było zobaczyć samochody sportowe ...