witam,kupilam autko i zamierzam sie do rejetracji ale auto nie ma juz waznego ubezpieczenia, a potrzebuje przeglad zrobic i podjechac nim jeszcze do mechanika, przedtem byl ubezpieczony w Uniqa na miesiac czasu ,auto jest sprowadzone z EU. czy jest mozliwosc ubezpieczenia na 30 dni jeszcze bo chuyba nie da sie go oplacic na rok na zagranicznych numerach?
jeszcze mam pytanie, jestem z tata wspolwlascicielem,czy do odbioru z UC i US musi byc czy wystarczy tylko ja? i przeglad jest wymagany o rejestracji? A I z UC potrzebne do US wiec trzeba jakby 1 dzien czekac?
Witaj.mozesz to robic sam.UC załatwiasz na biezaco.US gdzie oddajesz wszystkie orginalne dokumenty,ma 7-dni nawydanie ciVAT-25.Przegląd jak najbardziej jest wymagany WK musi wiedzieć ze pojazd jest dopuszczony do ruchu.pozdro
ryba1977 napisał(a):można na miesiąc ubezpieczyć ale takie ubezpieczenie to daje spokój tylko przy kontroli policji a w przypadku kolizji na 99,99% nie dostaniesz kasy.
Przy kolizji z jego winy i tak z oc nie jest wypłacane tylko ac a tego nie posiada tak wiec nie dostanie nic a gdy byłaby kolizja nie z jego winy (odpukać) to kasę dostaje z oc sprawcy
Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego? Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
Samochody do rajdów, wyścigów i driftu. Jak powstają, czym się różnią? Świat samochodów wyczynowych jest niemal tak barwny i zróżnicowany, jak fauna tropikalnych raf kolorowych. Auta służące do rywalizacji na odcinkach specjalnych i torach możemy jednak podzielić na trzy główne ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.