Problemy z alarmem w freelanderze z 1999r.

21 Gru 2009, 21:14

Witam ponownie!
Mam taki problem ostatnio chciałem dolać płynu do wspomagania więc otworzyłem samochód odpaliłem go i otworzyłem maske,jednak zamknąłem drzwi i alarm zablował wszystki drzwi,wezwałem mechanika który włożył specjalną poduszkę odgiął troszke drzwi i za pomocą druta otworzył jedne drzwi.Do czego zmierzam.następnie otworzyłem już normalnie drugie drzwi a pózniej chciałem odpalic samochód lecz sie nie dało.lampka od alarmu(czerona)nadal migała i przekręcenie kluczyka nic nie daje włącza się tylko zasilanie i nic więcej,próbowałem otwierac i zamykać drzwi pilotemi kluczykiem ale nic to nie dało.Czy ktoś wie co może byc tego przyczyną?Z góry dziękuję za odpowiedzi,
pozdrawiam

[ Dodano: Pon Gru 21, 2009 23:54 ]
naprawde nikt nie ma pojęcia na ten temat?Moze jednak komuś przydarzyło się coś podobnego,prosze o pomoc.
damian25
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn

23 Gru 2009, 23:45

odłącz akumulator na sekunde
Wojtek P
Początkujący

Miejscowość: Podkarpacie

25 Gru 2009, 19:47

raczej na 10-15 minut żeby kompa i immo zresetować.

[ Dodano: Pią Gru 25, 2009 18:48 ]
albo przełącz około 50 razy zapłon (ponoć kasuje błędy ale oficjalnie nie potwierdzone:P)
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

26 Gru 2009, 11:34

ja z alarmem mam taki problem ze cos mu nie styka i jak na razie tylko raz sie właczyl . Na szczescie nic sie nie blokuje .Poniewaz mam tylko jeden pilot do alarmu bede chciał go zminic na inny . Ale mam pytanie cze w ferdku z 2000 roku w kluczyku jest immobilaiser?
kostass
Początkujący

Miejscowość: Łódź

26 Gru 2009, 21:40

Tez mam problem z alarmem i nie wiem gdzie i kto to moze rozwiazac. Byłem w serwisie i wszystkie czujniki są dobre, a alarm od czasu do czasu sam się włącza. Najgorzej jak ochota mu przyjdzie w nocy lub pod pracą :)
Może wiecie gdzie i kto takim czymś się zajmuje. LR 1,8 99

Pozdrawiam
kolumbik
Nowicjusz

Miejscowość: Sieradz

27 Gru 2009, 10:37

Kolumbik ja swojego Ferdka we wtorek zaprowadze do kumpla elektryka , któy jest najlepszym elekrykiem samochodowym jakiego znam . Zobaczymy co on zrobi z tym alarmem . Dam ci poznije znać . Jak bedizesz chcial to dam ci do niego namiar . Daleko nie bedziesz mial ,Skalmierzyce na trasie Kalisz Ostrów Wlk.

[ Dodano: Nie Gru 27, 2009 17:35 ]
.... juz wiem co mi nie gralo z alarmem .... w pilocie odlutowala sie jedna nózka i to było przyczyną ze nie mogłem odpalić . Na szczescie kolega o którym wspominałem szybko zdiagnozował problem i go usunał . Jednak powiedzial ze wymiana fabrycznego alarmu jest bardzo trudne i kosztowne i taniej bedzie dorobić w serwisie pilota ... dalsze spostrzezenia wkrotce ..
kostass
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes Klasy V
    Solidny przód i wyjątkowe kształty. Skonstruowana z pasją, z myślą o radościach i wyzwaniach codzienności, nowa Klasa V oferuje zmienny układ wnętrza, a jednocześnie zapewnia imponujące wrażenia podczas jazdy. Przyciąga ...

29 Gru 2009, 17:55

Panowi u mnie jednak padła bateria w pilocie dlatego nie chciał odpalić wymieniłem zgodnie z instrukcją którą mi podaliście i wszystko działa a gość który pracuje w komisie powiedział mi że jak alarm się włącza to żeby później nie było takich akcji to trzeba samochód zamykać kluczykiem a nie pilotem wtedy można spać spokojnie mi mój frelek 2noce tak zepsuł:)
pozdrawiam
damian25
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn

01 Sty 2010, 00:30

kostass jak mozesz to daj namiar na znajomego na prov, moze i mojemu fredkowi pomoze
Z gory dzieki
kolumbik
Nowicjusz

Miejscowość: Sieradz

01 Sty 2010, 10:50

Co do alarmu to chyba mi jednak alarm szwankuje a nie pilot ale na pewno bede wiedzxiał jak mi dorobią nowego. Kolumbik nie mam teraz telefonu ale po nowym roku bede u niego to wezme telefon i wysle ci na priva . Najprosciej trafic jadac z Konstantynowa do Aleksandrowa i po lewej stronie zaraz za skrzyzowaniem gdzie masz skrzynke fotoradaru bedziesz miał ten zakald . Pytaj o Pana Janka , uwazaj tylko bo on raczej nie dazy freelanderów sympatia , zasadniczo robi typowe terenówki
kostass
Początkujący

22 Sty 2011, 15:19

Witam - kolegów może ktoś podpowie jak wyłaczyć alarm we freelku z1999r.- 2000td. Jak codzień po powrocie postawiłem freelka w garażu bez zamykania drzwi w aucie na zamek i podnoszenia szyb oraz bez włączania alarmu i zamykania drzwi pilotem. Jakie było moje zdziwienie na drugi dzień rano gdy chciałem uruchomić auto - na pulpicie wskażników paliła się czerwona - migająca żaróweczka /kontrolka/ od auto- alarmu, która nie dała się wyłączyc przyciskami pilota, silnik nie dał się uruchomić. Myślę jakie to mogły być przyczyny uruchomienia alrmu i blokada rozruchu - PROSZĘ O POMOC -elektronikiem jestem bardzo słabym
lowen1991
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

22 Sty 2011, 15:37

Polecam wymienic baterie w pilocie
LANDEK99
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Puławy
Prawo jazdy: 13 08 1986
Auto: freelek 99r
Silnik: 2.0 98KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

22 Sty 2011, 20:39

LANDEK99 napisał(a):Polecam wymienic baterie w pilocie

wymieniłem baterie ale niewiem jak pilota nastroić>?
lowen1991
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

23 Sty 2011, 09:33

Podejdź do autka i przytrzymaj troszkę dłużej przycisk zamykania a następnie otwierania
Pilot wtedy sam sie dostroi, jeżeli nie to powtórz to ze 3 razy

[ Dodano: 23 Styczeń 2011, 08:36 ]
Kolega napisał: gość który pracuje w komisie powiedział mi że jak alarm się włącza to żeby później nie było takich akcji to trzeba samochód zamykać kluczykiem a nie pilotem

Radzę poczytac co o tym pisze instrukcja
LANDEK99
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Puławy
Prawo jazdy: 13 08 1986
Auto: freelek 99r
Silnik: 2.0 98KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

23 Sty 2011, 09:52

Instrukcja obsługi pilota to ostatni post w temacie Freelander Przekładka.
piotr R
Aktywny

Miejscowość: WGM

23 Sty 2011, 10:36

witam ja już kiedyś czytałem że kolega wymienił baterie pod supermarketem i auta nie odpalił stał tam pare dni aż przyjechali z serwisu i dopisali ponownie pilota koszt o ile pamiętam 400 pln . Dlatego ważne jest aby wymienić baterie zgodnie ze wskazówkami z instrukcji [link wygasł]
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie