Witam,
Mam pytanie. Niedawno odebrałem dowód rejestracyjny i mam napisane:
w polu O1 : 2000kg -masa max przyczepy z hamulcem.
w polu O2 : 1000kg -masa max przyczepy ciągnionej bez hamulca.
A jak jest u was w dowodach?( Podawajcie też silniki i czy long/short)
Problem wynikł dzisiaj jak byłem na stacji obługi zbadać hak. Gość mi wypisal papier ze hak jest dobry ale urzad komunikacji musi mi skorygowac pole O2 na 750kg.
Jak to jest w końcu?
DO 1000kg samochód jako-tako jedzie, później jest z tym już coraz gorzej. Uważajcie na sprzęgło, przy ciąganiu ciężkich przyczep częściej trzeba je wymieniać
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
Panowie,
Fredas mówi że pole O2 jest 1000kg
McArtur mowi ze pole O2 jest 750kg
No to jak w końcu...bo nie wiem czy awanture zrobic w urzedzie komunikacji czy u diagnosty.(choc urzad komunikacji wystawil dowód rej. wg wskazań innego diagnosty z polem O2-1000kg)
Jak to jest w przepisach?
Myślę,że nie ma o co robić awanturę najlepiej nic nie robić co innego gdybyś miał wpisaną za małą .Dużo chodzenia i dużo papierków.Mnie wpisał diagnosta inny rozmiar opon a zauważyłem to już po złożeniu dokumentów w starostwie i nie zamierzam nic z tym robić bo by to pochłonęło mnóstwo czasu i nie wiem czy warto.
Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla? Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
O czym pamiętać, aby auto służyło jak najdłużej - jak dbasz, tak masz! Jak dbać o samochód, aby był sprawny i nie tracił na wartości? Zbyt rzadkie przeglądy, serwisowanie wyłącznie tych najpoważniejszych usterek czy niewłaściwe użytkowanie auta mogą znacząco wpłynąć na jego żywotność. ...
td4 powinno być 750kg i 1000kg z hamulcem mój przy obciążeniu 2000 , 2200 kg łącznie z lawetą radzi sobie b dobrze górki nie widzi na trasie dziewiątki nie przekroczy około8.5 l
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.