Freelander 1999 + przeciwmgielne?

11 Mar 2010, 20:33

Witam.
W ubiegłym roku postanowiłem zamontować halogeny do autka, ponieważ często dopadały mnie mgły. Jakoś tak czas zleciał i nic z tego nie wyszło. Jako że zima powoli ma się ku końcowi temat powoli powraca. I tu moje pytanie.
Montowaliście je już kiedyś w Freelanderze? Jak i gdzie to zrobić. Mam wersję z 1999 roku więc przed Liftem a chciał bym umieści je w zderzaku.
Domyślam się, że fabrycznie wogóle nie było to przewidziane.
Doradźcie czy wogóle jest to wykonalne, ewentuanie czy w okolicach Kielc / Rzeszowa
jest jakiś dobry zakład, który robi takie rzeczy?
piter3
Nowicjusz

Miejscowość: Podkarpacie

12 Mar 2010, 10:36

Moim zdaniem halogeny nic Ci nie dadzą podczas mgły. Jak je włączysz to masz przed sobą białą ścianę.
Na mgłę sa światła przeciwmgielne, oczywiście montowane też fabrycznie (ja takie mam)
Mam też halogeny i też były zamontowane fabrycznie, tylko do fabrycznego orurowania.
Zresztą przesyłam też zdjęcie, jak to u mnie wygląda.

A przy okazji to na zdjęciu zobaczycie trochę błotka - właśnie aż tyle wpadłem jak chciałem sobie skrócić drogę o parę metrów. :oops:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

ostrobrody
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Północ

12 Mar 2010, 15:34

Halogeny mogą być dalekosiężne oraz przeciwmgielne...
Free1981
Nowicjusz

Miejscowość: południe

12 Mar 2010, 21:08

morze koledzy mają linki do jakiś sklepów z takimi halogenami , mam zamontowaną orurowanie przednie i są tam miejsca na takie halogeny to bym sobie zafundował bo na Alegro to raczej sobie odpuszczę Pozdrawiam
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie

13 Mar 2010, 14:56

a powiedzcie mi bo chcial bym nie robic tego w oryginalnej instalacji tylko dac nowa z osobnym niezaleznym wlacznikiem i przekaznikiem, ktoredy wprowadzacie przewody do kabinyczy robicie dziurke w scianie grodziowej?? czy jest cos gotowego
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

13 Mar 2010, 18:14

[link do oferty na Allegro wygasł]

To są dokładnie takie jakie są u mnie. Jest tam też całe okablowanie, i przycisk. A miejsca na przycisk są po lewej stronie kierownicy, jest tam miejsce chyba na 4 przyciski.
Ja ma tak zrobione, że jak wcisnę ten przycisk to halogeny włączają się razem z długimi światłami. Doświetlenie drogi jest REWELACYJNE. Naprawdę jak ktoś często jeździ po zmroku to szczerze polecam jakiekolwiek halogeny.
ostrobrody
Początkujący
Awatar użytkownika

13 Mar 2010, 18:30

no kolego @ostrobrody fajne te halogeniki a zwłaszcza ich cena :grin: powiem szczerze że myślałem o wydaniu max 200 pln Pozdrawiam
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie

13 Mar 2010, 18:32

Ja już jak kupiłem to takie miałem. :lol:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

A tak to wygląda w nocy
ostrobrody
Początkujący
Awatar użytkownika

13 Mar 2010, 20:26

Używając nazwy halogeny oczywiście miałem na myśli światła przeciwmgielne, po prostu jakoś tak potoczna nazwa mi się nasuneła :lol: Właśnie w moim autku niestety nie było nic fabrycznie montowane, nawet w zderzaku nie ma żadnych zaślepek
jak to praktykują czasami producenci. Z instalacją też nie mam pojęcia jak jest. Z moim szczęściem pewnie nie ma :wink:
No i właśnie sam to się za bardzo nie chcę brać za cięcie w zderzaku.
Zancie może jakieś zakłady gdzie przerowadzą taki montaż jak należy i w rozsądnej cenie?
W grę wchodzi podkarpacie / świętorzyskie ewentualnie coś w pobliżu stolicy?

Ps. Znalazłem coś takiego na allegro, ale jakoś wygląd mnie nie przekonuje, 4 sztuki to chyba nie potrzebne no i cena też nie mała. [link do oferty na Allegro wygasł]
piter3
Nowicjusz

Miejscowość: Podkarpacie