Freelander - jak wyłączyć auto-alarm?.

16 Kwi 2009, 17:51

Witam - kolegów może ktoś podpowie jak wyłaczyć alarm we freelku z1999r.- 2000td. Jak codzień po powrocie postawiłem freelka w garażu bez zamykania drzwi w aucie na zamek i podnoszenia szyb oraz bez włączania alarmu i zamykania drzwi pilotem. Jakie było moje zdziwienie na drugi dzień rano gdy chciałem uruchomić auto - na pulpicie wskażników paliła się czerwona - migająca żaróweczka /kontrolka/ od auto- alarmu, która nie dała się wyłączyc przyciskami pilota, silnik nie dał się uruchomić. Myślę jakie to mogły być przyczyny uruchomienia alrmu i blokada rozruchu - PROSZĘ O POMOC -elektronikiem jestem bardzo słabym /żadnym/.
stanisław tołłoczko
Początkujący

Miejscowość: pomorze

17 Kwi 2009, 14:45

Witam - naprawiłem a raczej naprawili elektronicy - przyjechali zabrali pilota do warsztatu, przylutowali kabelek, wróćili po30 min, sprawdzili jak działa, pobrali 150zł i odjechali. Poprostu w pilocie puścił lut. Tak zakończyła się moja dwu- dniowa przygoda z auto-alarmem. Pozdrawiam.
stanisław tołłoczko
Początkujący

Miejscowość: pomorze
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rajdowa Celica GT4 Carlosa Sainza na sprzedaż
    Wystarczy 199 000 euro i oryginalna Celica GT4 ST165 Carlosa Sainza może być twoja. Samochód, którym słynny Hiszpan zajął drugie miejsce w Rajdzie Grecji 1991, został wystawiony na sprzedaż przez belgijską firmę ...