Freelander TD4 jak wyłączyć webasto?? i kilka innych ;)

26 Mar 2009, 18:50

witam mam kilka pytań , zakupiłem ostatnio freelandka td4 z 2001r. i mam takie pytanbie jak wyłączyć webasto???? anglik po przekładce , i od czego zacząć by zmienić otwieranie drzwi, tzn po naciśnięciu guzika od alarmu otwierają się drzwi od strony pasażera, a po drugim naciśnięciu dopiero reszta drzwi, jak to zrobić aby po pierwszym przyciśnięciu otwierały się drzwi od kierowcy :) , dziękuję z góry za odp pozdrawiam wszystkich użytkowników
maniana
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

26 Mar 2009, 19:17

webasko wyjmij bezpiecznik
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

26 Mar 2009, 20:06

właśnie mam mały dylemat , bo nieznalazłem bezpiecznika w kabinie do webasta , a pod maska jest kilka bezpieczników ale też żaden nie jest wskazujący do wyłaczenia webasta :/
maniana
Nowicjusz

26 Mar 2009, 22:57

odepnij go poprostu
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

27 Mar 2009, 11:01

zobacz bezpieczniki F 28, F 40 lub F 42 w schowku przy kierownicy
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

28 Mar 2009, 21:05

i jeszcze takie pytanko , jaki powinien byc akumlator w moim td4 , obecnie jest 85Ah ale przy wlączonych światlach i radiu:) tuba + wzmacniacz ( pierwszy raz sie spotkałem iż ma takie małe ładowanie 14,00v) niewiecie czasem jaki jest orginalnie akumulator?? ile powinien mieć Ah???
Freelander td4 2001r
maniana
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    MINI Clubman Bond Street - jakość klasy premium
    MINI prezentuje specjalną edycję modelu Clubman z bogatym wyposażeniem i ekskluzywną kolorystyką. Światowa premiera odbędzie się w marcu 2013 roku na Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Genewie. Kolejne nowości to MINI ...

28 Mar 2009, 21:50

Ja mam taki(tyle że 97 km) i daje radę.Musisz zobaczyć jak ci słabo odpala, albo ci się jakoś szybko rozładuje(rok) to za słaby.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

08 Lut 2010, 20:58

Z webasto też mam problem mam i nie wiem czy chodzi czy nie jak się je odpala?? Może ktoś mi pomoże?? a z tym otwieraniem to nic nie zrobisz bo to jest elektronika chyba że znajdziesz dobrego elektronika i cio to zrobi a tak sie dzieje bo to był anglik i kierownica z prawej strony musisz się męczyc ja też tak mam. Najpierw żonie otwierasz :smile:. Najgorsze jest to że czujnik świateł jest po prawej stronir i jak zapomnę to światła sie palą. A akumulatotr mam 80tkę i 125 rozruch dobrze sie sprawuje. Pozdrawiam
Piotrek064
Nowicjusz

Miejscowość: Nidzica

09 Lut 2010, 22:11

Co wy kurna macie za rzezby ??? kowale wam te auta przekladali ??? Przekladka to nie tylko kierownica na lewo... ale komplet rzeczy ktore maja dzialac tak jak w europejskiej wersji... wycieraczki, bezpieczniki, nawiew, sygnal swiatel, otwieranie... itd... i nei ma tlumaczenia ze to trudne, a ze to anglik to musi tak byc itd... ja kupilem auto w irl, jezdzilem troche, przywiozlem przelozylem i... jedyne po czym mozna je poznac to dziurka na kluczyk w prawych drzwiach - jeszcze nie zmienilem klamki... i tyle.. reszta tak jak w europejskiej wersji... no tylko ja nie dalem 1200 zl za przekladke w garazu na przekladni opla tylko pare razy wiecej za porzadna usluge i na orginalnych czesciach... coz... przynajmniej wiem co mam i mi szyby nie paruja, drzwi sie dziwnie nie otwieraja, bezpieczniki nie pala itd....

edit - w dieslu masz 125 amper prad rozruchowy na aku ??? no to gratuluje... ciekawe jak ty go odpalasz.. w poldku lata temu mialem aku 65 Ah i max prad na rozruch 480...
Prorok78
Początkujący

Miejscowość: Wroclaw