Freelander TD4 kontrolka i zacinanie gazu

06 Mar 2012, 10:16

Witam. Mam problem z Freelanderem TD4 2003r, poniewaz zapala mi sie kontrolka silnika zolta z wykjrzyknikiem i w tym momencie auto traci gaz, jezeli poruszam kilka razy gazem zaczyna dzaialac normalnie. Czasami jest ok, a czasami po prostu nie da sie jechac. Silnik poza tym pracuje normalnie, ma normalna dynamike. Podpialem pod komputer Bosh i pokazalo mi blad czujnika pedalu 2. Co to jest za czujnik i gdzie on jest?

Kolejny problem to padlo mi opuszczanie tylnej szyby, ogrzewanie szyby, wycieraczka, spryskiwacze, oswietlenie deski i pozycje prawe. Z tego co wyczytalem na forach za niektore objawy odpowiada modul komfortu i to on moze byc przyczyna tego. Co mozna z tym zrobic, wymienic, zresetowac? Przekazniki na prawym nadkolu w bagazniku zamienialem miejscami, alenic to nie pomoglo.
Moze ktos bedzie mogl jednoznacznie odpowiedziec co z tymi problemami mozna zrobic?
Z gory dziekuje.
person76
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1994

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jak naładować akumulator?
    Ładowanie akumulatora to pozornie łatwe zadanie, jednak może nastręczyć pewnych trudności. Jak poradzić sobie z tym wyzwaniem? Przede wszystkim należy pamiętać, że akumulator może być ładowany jedynie prądem stałym. Dlatego ...