Freelnder

18 Lut 2010, 10:14

Witam
mam problem z kontrolka mi TC,ABS,HDC tak wiec pojechalem pod komputer i okazalo ze do wymiany jest lewy czujnik ABS,potem prawy wymienilem,kontrolki zgasly, po paru dniach przy poslizgu gdzie dzialal ABS kontrolki znowu zapalily sie i nie chcialy zgasnac,po ponownym odpaleniu silnika kontrolki zgsasly czuc ze trakcja pracuje,jednak kolega ktory jezdzi terenowkami mowi ze slabo i prakrycznie nie pomaga.Po kilku nastepnych hamowaniach kontrolki znowu sie zaswiecilyi nagle pompa ABS zaczela walic i nie mogla sie uspokoic nawet jak auto zatrzymalem to pedal hamowania stukal i pompa wiec ja szybko odpiolem. pojechalem znowu pod komputer i gosciu kazal mi ja podpiac ,ku mojemu zdziwieniu uspokoila sie, pokazalo mu sie 11 bledow,po zresetowaniu prze jechalem sie po sniegu i ABS zadzialal ale znowu zapalily sie wszystkie kontolki, na komputerze znowu pojawil mu sie blad prawego czujnika a wymienilem go tydzien temu na NOWY, proponuje mi zamienic prawy na lewa strone dac i odwrotnie aby sprawdzic czy rzeczywiscie czujnik padl czy moze to wina sterownika albo instalacji(przewodow) lub moze pompa ABS-u padla?? prosze o pomoc kogos kto robil z tym lub sie zna..
nuras
Nowicjusz

Miejscowość: żywiec

18 Lut 2010, 19:41

a jakie bledy?? te 11 co to bylo i czy skasowal wszystkie czy cos zostalo
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

18 Lut 2010, 22:29

wiem ze wszystkie skasowal
nuras
Nowicjusz

Miejscowość: żywiec
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dacia Jogger Extreme - terenowa w każdym calu
    W ramach debiutu rynkowego modelu Dacia wprowadzi do sprzedaży limitowaną serię Jogger Extreme o wyraźnie zaakcentowanych cechach auta terenowego. Będzie dostępna w pięciu kolorach nadwozia: Czarna Perła, Szary Comète, ...