M_TT napisał(a):Oj czyli jednak z fwd łatwiej wyjść z takiej sytuacji a z rwd to już kwestia nie tylko umiejętności ale bardziej szczęścia
Przykro mi ale to absolutna bzdura. To tylko brzmi ciężko bo nie da się opisać jazdy samochodem, sytuacje są różne. Dlatego nie jestem zwolennikiem pisania o tym w internecie
![Nie :no:]()
... Lepiej samemu sprawdzić. Jeśli jeździłeś kiedyś RWD to wiesz jak to jest, jeśli nie to polecam spróbować... Najlepiej się po prostu przekonać na własnej skórze, ja w każdym razie polecam ten napęd, uważam go za najlepszy
![Uśmiechnięty :)]()
.
To wbrew pozorom dziecinnie prosta sprawa. Ja mam RWD i nie udało mi się z domu wyjechać bez poślizgu tylnej osi. Nie tylko tych zainicjowanych specjalnie... Przy szybkiej jeździe to absolutnie naturalna sprawa, samochód się ślizga w zakręcie przy dużej prędkości niezależnie od napędu.
Na tej zasadzie można powiedzieć, że to czy ktoś ruszy samochodem z manualną skrzynią to kwestia szczęścia... Albo że ktoś utrzymuje się (jedzie) na rowerze bo to kwestia szczęścia (w końcu to tylko dwa koła ale wiele osób tego nie potrafi). Z tym jest tak samo jak z tym rowerem. Dlatego Słabi kierowcy nie powinni jeździć szybko, a w drugiej kolejności RWD. Akurat RWD się boją, ale jakoś łamać ograniczenia prędkości w mieście to każdy idiota potrafi...