Galaxy skrzynia automatyczna szarpie i piszczy

29 Mar 2010, 07:48

Witam

Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem Galaxy 2.8 VR6 w automacie - MK1. Dodam ze to mój pierwszy również automat ale już się w nim zakochałem.

Moja prośba jest następująca. Po starcie kiedy automat przerzuca na 3 lub 4 bieg to silnik chwilowo wchodzi na obroty, zarzuca autem i słychać dziwny pisk po czym bieg zaskakuje, Niestety też czasem po tym zdarzeniu silnik nie ciągnie jak powinien - samochód sie powoli rozpedza - ale po chwili idzie już OK.

Najpierw się przestraszyłem ze to skrzynia ale remont kapitalny skrzyni był zrobiony pół roku temu przy 190 000 km - więc ktoś mi powiedział ze to raczej mało realne. Ktos inny zasugerował ze to może byc coś w zawieszeniu .... ale bez szczegółów.

Powiedzcie co to moze być? Czy ktoś z nich ma rację? Czy mam się już bać?
Pzdr
lakin75
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC Convertible - co o nim wiemy?
      Chociaż Lexus ma duże doświadczenie w budowaniu kabrioletów, japońska marka od kilku lat nie oferuje samochodów tego typu. Wygląda jednak na to, że wszystko już wkrótce się zmieni za sprawą Lexusa LC ...
      Kopiowanie samochodów
      Policyjne źródła donoszą,że w ostatnim czasie bardzo wzrosła ilość kradzionych samochodów.A właściwie nie kradzionych,ale kopiowanych.Polega to na tym,że kradzione sa dokumenty samochodu i na ich podstawie jest ...