Garść polskich samochodów na eksport

03 Lis 2024, 17:29

Dzień dobry

Jestem ze Słowacji i mam pytanie, jeśli kupię samochód w Polsce, jak długo mogę nim jeździć na polskich tablicach rejestracyjnych na Słowacji?
czy po przeglądzie technicznym mogę pojechać do Polski na wykonanie nowego?
czy po zakończeniu ubezpieczenia mogę wykupić nowe z polskimi markami?
denial
Nowicjusz

03 Lis 2024, 17:55

denial napisał(a):jak długo mogę nim jeździć na polskich tablicach rejestracyjnych na Słowacji?
a skąd my to mamy wiedzieć? My jesteśmy z Polski a Ty ze Słowacji.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

03 Lis 2024, 17:58

> a skąd my to mamy wiedzieć? My jesteśmy z Polski

i kto wie, czy samochód będzie nadal miał polskie znaki zgodnie z polskim prawem?
denial
Nowicjusz

03 Lis 2024, 22:59

Jak kupisz w Polsce, a jesteś ze Słowacji to myślę że nie więcej jak 30dni będziesz miał na przerejestrowanie. Inaczej będzie jak jesteś z Polski i wyjeżdżasz na Słowację gdzie np. pracujesz i tam używasz samochodu.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

05 Lis 2024, 08:17

te 30 dni to raczej zalecenie, bo wtedy nie pójdziesz do więzienia ani nie zapłacisz mandatu, jeśli ważny jest przegląd techniczny i ubezpieczenie OC
denial
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaki silnik benzynowy czy diesla wybrać?
    Wybór silnika benzynowego lub diesla zależy od indywidualnych preferencji, potrzeb i budżetu kupującego, a także od rodzaju użytkowania pojazdu. Dlatego warto tu zwrócić uwagę na kilka czynników z reguły ...
    BMW Turbo 1972
    BMW Turbo to pierwszy samochód koncepcyjny zbudowany przez firmę BMW. Nowoczesny projekt pierwszego na świecie sportowego samochodu promującego bezpieczeństwo – który nie był tylko bazą testową dla nowych ...