Garść polskich samochodów na eksport

03 Lis 2024, 17:29

Dzień dobry

Jestem ze Słowacji i mam pytanie, jeśli kupię samochód w Polsce, jak długo mogę nim jeździć na polskich tablicach rejestracyjnych na Słowacji?
czy po przeglądzie technicznym mogę pojechać do Polski na wykonanie nowego?
czy po zakończeniu ubezpieczenia mogę wykupić nowe z polskimi markami?
denial
Nowicjusz

03 Lis 2024, 17:55

denial napisał(a):jak długo mogę nim jeździć na polskich tablicach rejestracyjnych na Słowacji?
a skąd my to mamy wiedzieć? My jesteśmy z Polski a Ty ze Słowacji.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

03 Lis 2024, 17:58

> a skąd my to mamy wiedzieć? My jesteśmy z Polski

i kto wie, czy samochód będzie nadal miał polskie znaki zgodnie z polskim prawem?
denial
Nowicjusz

03 Lis 2024, 22:59

Jak kupisz w Polsce, a jesteś ze Słowacji to myślę że nie więcej jak 30dni będziesz miał na przerejestrowanie. Inaczej będzie jak jesteś z Polski i wyjeżdżasz na Słowację gdzie np. pracujesz i tam używasz samochodu.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

05 Lis 2024, 08:17

te 30 dni to raczej zalecenie, bo wtedy nie pójdziesz do więzienia ani nie zapłacisz mandatu, jeśli ważny jest przegląd techniczny i ubezpieczenie OC
denial
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW X4 M40d - dynamiczne proporcje i atletyczne kształty
    Nowe BMW X4 demonstruje swój indywidualny charakter poprzez istotnie zwiększoną dynamikę jazdy, oryginalny, sportowy wygląd zewnętrzny, jeszcze bardziej szlachetne wnętrze premium oraz nowoczesne systemy wspomagające ...
    Jak wytatuować samochód? Nietypowy poradnik
    Kiedy przychodzi czas, by stworzyć pierwszy w historii wytatuowany samochód, nie ma czasu na kompromisy. Symetryczny wzór nad tylnym zderzakiem, niewielki symbol nad kołem czy napis widoczny tylko dla wybranych ...