Problem z umowami po zakupie auta

04 Lis 2024, 09:42

Cześć, kupiłem auto BMW E46 w okazyjnej cenie. Podczas oglądania samochodu okazało się że brakuje pierwszej umowy KS dokładniej osoby z dowodu a kolejnym posiadaczem auta. Kolejnych posiadaczy było jeszcze dwóch, oni nie przerejestrowywali samochodu tylko zgłaszali nabycie. Wiedziałem że będzie problem z zarejestrowaniem go na siebie ale zaryzykowałem. Teraz pytanie, jest jakiś haczyk żeby zarejestrować auto bez ciągłości umów? Jeśli jest lipa to przerobie go na gruza ma tor i stąd kolejne pytanie jak najlepiej zrobić żeby go wyrejestrować? Umowa na słupa czy co zrobić. Co doradzicie?
krymio94
Obserwowany

04 Lis 2024, 10:11

krymio94 napisał(a):Wiedziałem że będzie problem z zarejestrowaniem go na siebie ale zaryzykowałem.

Typowe nasze "jakoś to będzie". Trzeba było jednak sprawdzić to przed zakupem. Nie siedzę za mocno w przepisach, ale problem może być całkiem poważny.
Tych dwóch poprzednich właścicieli pewnie nie bez powodu nie przerejestrowywali tego auta.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

04 Lis 2024, 18:44

yeti65 napisał(a):Tych dwóch poprzednich właścicieli pewnie nie bez powodu nie przerejestrowywali tego auta.
bo tak samo jak i obecny trzeci nie mają umowy :wink:
No to przerobisz na gruza jak sam mówiłeś
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

07 Lis 2024, 13:08

no to chłopie wdepnąłeś, jeśli była to okazja cenowa to już wiesz z jakiego powodu, przy złomowaniu generalnie jest się łatwiej dogadać niż przy rejestracji, a ta rejestracja ci jest potrzebna bardzo? może kontynuuj bajkę poprzedników?
mati23
Nowicjusz

07 Lis 2024, 14:41

Zezłomować też nie zezlomuje bo potrzebna ciągłość umów.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

15 lat sukcesów Toyoty Prius
    15 lat temu została zaprezentowana pierwsza generacja Toyoty Prius, której debiutowi towarzyszyło hasło "w samą porę na 21 wiek". Półtorej dekady później, najlepiej sprzedający się samochód hybrydowy ...