Problem z umowami po zakupie auta

04 Lis 2024, 09:42

Cześć, kupiłem auto BMW E46 w okazyjnej cenie. Podczas oglądania samochodu okazało się że brakuje pierwszej umowy KS dokładniej osoby z dowodu a kolejnym posiadaczem auta. Kolejnych posiadaczy było jeszcze dwóch, oni nie przerejestrowywali samochodu tylko zgłaszali nabycie. Wiedziałem że będzie problem z zarejestrowaniem go na siebie ale zaryzykowałem. Teraz pytanie, jest jakiś haczyk żeby zarejestrować auto bez ciągłości umów? Jeśli jest lipa to przerobie go na gruza ma tor i stąd kolejne pytanie jak najlepiej zrobić żeby go wyrejestrować? Umowa na słupa czy co zrobić. Co doradzicie?
krymio94
Obserwowany

04 Lis 2024, 10:11

krymio94 napisał(a):Wiedziałem że będzie problem z zarejestrowaniem go na siebie ale zaryzykowałem.

Typowe nasze "jakoś to będzie". Trzeba było jednak sprawdzić to przed zakupem. Nie siedzę za mocno w przepisach, ale problem może być całkiem poważny.
Tych dwóch poprzednich właścicieli pewnie nie bez powodu nie przerejestrowywali tego auta.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

04 Lis 2024, 18:44

yeti65 napisał(a):Tych dwóch poprzednich właścicieli pewnie nie bez powodu nie przerejestrowywali tego auta.
bo tak samo jak i obecny trzeci nie mają umowy :wink:
No to przerobisz na gruza jak sam mówiłeś
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda po mokrej nawierzchni - poślizg pod kontrolą
    Jazda po mokrej nawierzchni wymaga od kierowców więcej ostrożności i umiejętności. Jednym z największych niebezpieczeństw w takich okolicznościach jest akwaplanacja, czyli poślizg wodny. Co sprzyja akwaplanacji? Zły ...