Sprzedaż auta sprowadzonego ze Szwajcarii

28 Paź 2024, 23:23

Witam, kupiłem samochód przez firmę zajmującą się sprowadzaniem samochodów ze Szwajcarii, samochód miał zostać dla mnie lecz pokrzyżowały mi sie troche plany i musiałbym go sprzedać. Jak to teraz wygląda prawnie? Cło i akcyza została oplacona, jest możliwość sprzedania auta tak jak stoi czy musiałbym tłumaczyć dokumenty i go zarejestrować żeby sprzedać? Jak to zrobić żeby było wszystko legalnie? Gdzie trzeba zgłosić taką sprzedaż?
guma1232
Nowicjusz

29 Paź 2024, 08:49

Zarejestruj na siebie
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

29 Paź 2024, 08:51

Właśnie tego chciałbym uniknąć bo to kolejny koszta na które nie mogę sobie pozwolić. Nie da się inaczej?
guma1232
Nowicjusz

29 Paź 2024, 11:09

Jakie koszta? 300 zł? Serio
Weź pod uwagę to ile osób odrzuci to auto bo nie można wracać na kołach, czy to warte tych oszczędności?
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

29 Paź 2024, 11:38

Tłumaczenie dokumentów, rejestracja, przegląd, ubezpieczenie i robi się z tego kolejny tysiąc złotych
guma1232
Nowicjusz

29 Paź 2024, 13:34

To po co pytasz co zrobić jak i tak już masz plan ułożony.....
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SKODA Octavia RS na Festiwalu Prędkości Goodwood
    Podczas Festiwalu Prędkości Goodwood 2013 SKODA po raz pierwszy zaprezentuje Nową Octavię RS. Nowa SKODA Octavia RS to sportowa i jednocześnie najszybsza seryjna wersja najważniejszego modelu marki. Samochód będzie ...
    Toyota Camry - historia innowacji
    Toyota Camry, średniej wielkości sedan z napędem na przednie koła, należy – obok Corolli i Priusa – do najlepiej rozpoznawalnych modeli japońskiej firmy na całym świecie. W Stanach Zjednoczonych jest od wielu ...

29 Paź 2024, 14:35

Po to bo nie wiem jak mam to prawnie ugryźć, czy mogę tak jak stoi je sprzedać i o tym zapomnieć i czy muszę to gdzieś zgłaszać itd.
guma1232
Nowicjusz