Gaśnie w czasie jazdy podczas deszczu be golf4 1.4

13 Lip 2016, 07:31

Witam mam taki problem z vw golfem4 1.4 przy dobrej pogodnie jest wszystko ok, ale gdy tylko pada samochód zaczyna szarpać, wolno nabiera mocy, zaczyna się jakby dusić i gaśnie podczas jazdy . Dodam przy tym ze odpala normalnie za pierwszym razem zawsze bez względu na pogodę. Co może być ?? Na początku myślałem że to wina paliwa ale taknuje już tylko na jednej stacji. Problem powraca tylko w czasie deszczu. Czy to mogą być świece do wymiany lub jakieś kable nabierają wilgoci?? Może ktoś miał podobny przypadek ?? Z góry dziękuję i pozdrawiam . Marcin
marcin2787
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2016
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: vw golf 4
Silnik: 1.4 55KW
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

13 Lip 2016, 08:24

marcin2787 napisał(a):Problem powraca tylko w czasie deszczu
Czyli przyczyną jest najprawdopodobniej wilgoć. Do sprawdzenia kable WN, szczelność układu dolotowego.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

13 Lip 2016, 13:35

Dzięki sprawdzę
marcin2787
Nowicjusz

14 Lip 2016, 12:04

Witam wydaje mi sie ze to nie wina przewodow . Dzisiaj rano co prawda mi nie zgasl, ale bardzo wolno przyspieszal, jechalem na 3 biegu, natomiast teraz gdy jest juz sucho wszystko jest ok, rozpedza sie normalnie
marcin2787
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwszy minivan od Lexusa - jak będzie cena?
    Niespełna rok temu Lexus pokazał światu swojego pierwszego minivana. Teraz Lexus LM trafia do sprzedaży na chińskim rynku, a jego cena imponuje. To jeden z najdroższych modeli Lexusa na świecie! Najdroższy Lexus na chińskim ...
    Samochody osobowe przekazane dla szkół samochodowych
    Renault Polska przekazało samochody szkołom samochodowym w Strzelcach Opolskich, Opolu i Gdańsku. Uczniowie będą korzystać z nich podczas zajęć praktycznych. Do Niepublicznej Szkoły Branżowej I Stopnia w Strzelcach Opolskich ...