Gaz JTG Icom problem z tankowaniem

06 Lut 2018, 20:53

Mam mały problem nie mogę zatankować auta na gazie. Migają mi wszystkie kontrolki na przełączniku na gaz. Raz jak rozłączyłem akumulator coś zaskoczyło i przez 15 min wszystko normalnie działało a potem zrobiło się to samo. Raz na wyboju podskoczyło mi auto i działało wszystko normalnie. A auto cały czas jeździ na gazie do kiedy się nie skończy gaz. Niestety już numer z akumulatorem nie działa.
Alegros
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 01 1996
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: BMW X3 e83
Silnik: 3.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2003
  • 07 Lut 2018, 00:01

Ale tankowanie nie ma nic do tego czy auto na nim chodzi czy nie, cos tu namieszałeś i nawet nie wiadomo o co Ci chodzi
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

07 Lut 2018, 11:10

Piszesz że migają ci wszystkie kontrolki, a później że auto jeździ na gazie aż się skończy czyli tu jest ok, a kontrolki jak migają to znaczy np. że centralka nie dostaje odczytu o stanie gazu w zbiorniku. Mogą oczywiście być też inne przyczyny i tu najlepiej podłączyć interfejs do LPG i sprawdzić w czym problem.

Jeżeli chodzi o problem z tankowaniem to tak jak napisał @Kao nie ma on związku z miganiem diod na centralce. Tu masz informację co jest przyczyną jak nie możesz zatankować gazu albo jak tankowanie zostaje przerwane kiedy zbiornik nie jest pełny problem-z-tankowaniem-lpg-vt5941.htm

Jakiej marki masz instalację gazową?
    Kacper
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
    Miejscowość: Warszawa - okolice
    Prawo jazdy: 14 09 1997
    Auto: Volvo S40
    Silnik: 2.0 140KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1999