Gdzie jest odma olejowa - Peugeot 607 2.2 16V 158KM

15 Kwi 2020, 16:42

Witam serdecznie wszystkich forumowiczow :ok: mam pytanie otoz gdzie znajduje sie odma olejowa w silniku 2.2 16v 158km auto to peugeot 607 chcialbym ja wyczyscic i nie wiem gdzie ja zlokalizowac jest to jedna z newralgicznych czesci prucz wariatora w tym silniku i wole o nia zadbac... prosze o jakies male podpowiedzi pozdrawiam :)
Pieteros5
Nowicjusz

15 Kwi 2020, 17:13

W tym silniku odma to będzie taka plastikowa puszka i musisz jej poszukać. Załączam Ci jej zdjęcie żebyś mógł ją łatwiej zlokalizować.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

15 Kwi 2020, 17:26

Dzięki serdeczne pozdrawiam jutro poszukam, mam nadzieję że będzie gdzieś w widocznym miejscu hehe
Pieteros5
Nowicjusz

16 Kwi 2020, 14:52

Witam raz jeszcze otóż, z moich obserwacji wynika że nieszczęsna odma znajduje się "za" kolektorem głęboko na dole (nie wiem gdzie konstruktorzy silnika mięli zamysł tak działając...) może ktoś się wypowiedzieć kto ma taki silnik, czy mam rację? może się mylę nie jestem pewien, jeżeli tak to czy muszę ściągać kolektor aby dostać się do odmy??
Pieteros5
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 2.5 TFSI - International Engine of the Year 2013
    2,5-litrowy silnik TFSI otrzymał międzynarodowe wyróżnienie dla najlepszego silnika roku 2013 "International Engine of the Year", w kategorii jednostek od 2 do 2,5 l. Tak zadecydowało jury złożone z 87 dziennikarzy ...
    Minęło 40 lat Malucha - Fiat 126p
    Pierwsze egzemplarze Fiata 126p popularnego Malucha zmontowano 6 czerwca 1973 roku w zakładach dawnej Fabryki Samochodów Małolitrażowych w Bielsku-Białej, z oryginalnych włoskich części, gdyż wcześniej, od 1972 roku ...