Giełda w poznaniu

19 Lut 2010, 09:31

Jako że nie mogę znaleźć dobrego auta u nas myślę żeby pojechać na giełdę do poznania.Tylko czy warto?jest tam dużo samochodów? taniej niż w lubelskim? w obie strony mam 1300km.
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

19 Lut 2010, 09:43

A jakiego samochodu kolego poszukujesz?
Zwiedziłem ostatnio duuużo komisów więc może będę mógł Ci coś doradzić a daleko aż tak do mnie chyba nie masz ;)
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

19 Lut 2010, 09:46

Szukam czegoś dobrego do 22 tys,passata,mondeo w sumie nic wiecej chyba że naprawdę coś godnego uwagi.Oglądałem już ze 40 zrobiłem 1700km i nic.W komisie dobrego auta się nie znajdzie.
rustin
Aktywny

19 Lut 2010, 10:00

A jak daleko masz do Rzeszowa na giełdę (Załęże)?
Ostatnio dość duże giełdy się udają, do tego można znaleźć coś nie tyle na samej giełdzie co na parkingu dla klientów (moja Caravelka z takowego pochodzi, tam ją znalazłem ;))
Dużo osób z kartkami za szybą na sprzedaż parkuje na parkingu dla klientów i tam są bym powiedział niemniej ciekawe oferty niż na samej giełdzie.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

19 Lut 2010, 10:06

do rzeszowa mam 130 km. A ile przykładowo jest tam aut?? np w poznaniu chyba 3tys
rustin
Aktywny

19 Lut 2010, 10:18

W Rzeszowie jest różnie, miesiąc temu jeszcze nie było tak wiele, max z 1000 ale przez ostatnie dwie niedziele było znacznie więcej, ale nie o to mi głównie chodzi, na uwadze mam to, że naprawdę można coś znaleźć bo 80% to prywatni właściciele i samochody są w dość dobrym stanie i na cenie można jeszcze coś zbić.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ten jest 10 km ode mnie.
Ten 25 km ode mnie.
I ten ładny ale trochę dalej.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jesień i niespodziewane leśne zwierzęta na drodze
    Teraz, kiedy zmierzch zapada dużo szybciej, a dodatkowo pogoda potrafi być mglista i deszczowa, łatwo można nie zauważyć zwierzęcia wybiegającego na jezdnię. Większość dzików, saren i innych leśnych zwierząt ginie ...
    Nie wpadnij w dziurę
    Zima powoli ustaje, a wraz z wyższymi temperaturami i topniejącym śniegiem na drogach pokazują się dziury. Jazda po takiej ulicy wymaga od kierowcy sporo cierpliwości i umiejętności. Zwłaszcza, że nieumiejętne pokonywanie ...

19 Lut 2010, 12:40

ten mi wpadł w oko [link do oferty na Allegro wygasł]
rustin
Aktywny

19 Lut 2010, 13:21

No tak, trzeba przyznać że niezły.
Ciekawe w którym to miejscu Rzeszowa dokładnie to w niedzielę może bym go obadał albo napisać do gościa żeby przyjechał na giełdę na Załęże i Ty też byś tam wpadł to miałbyś wszystko jasne, 130 kilosów to jeszcze nie tak dużo.
Tak dla Ciebie będzie lepiej, co byś nie zginął w Rzeszowie, Załęże jest od strony wjazdu w miasto od strony Lublina.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

19 Lut 2010, 13:45

Tak się składa,że mam znajomych na wschodzie PL i przyjechali do mnie właśnie kupic auto na giełdę w Poznaniu.Chcieli kupic Golfa III i sprzedac z zyskiem u siebie.Byłem z nimi i pojechali z niczym,bo myśleli że kupią w Poznaniu 2 tys. taniej niż u siebie,a mówimy o aucie za 5,5tys... Oczywiście aut było sporo ale jak się znajdzie dobre,to trzeba się deklarowac a nie obchodzic tę całą giełdę jak oni i kiedy wrócili za 2 godziny,to atrakcyjne bryki już poszły...
Z tego co zauważyłem,to sporo interesujących aut przyjeżdża jeszcze na lawetach prosto z trasy.
No i trzeba byc naprawdę wcześnie,bo o 9-ej jest po dobrych autach...
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback

19 Lut 2010, 15:08

Do Rzeszowa??? To tylko po golfa i calibre tam nic innego ciekawego nie znajdziesz. No może przy odrobinie szczęścia coś ci się uda znaleźć ale na to bym nie liczył
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

19 Lut 2010, 21:28

A tak jeszcze zapytam poza tematem kolega szybki200 przypadkiem nie z Rzeszowa jest?? Bo jadąc przez miasto kilka razy widziałem na parkingu w tym samym miejscu zawsze Alfę GTV i przyznać muszę że drugiej takiej nie widziałem nigdy w Rzeszowie ani okolicach. To jak to jest?
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

19 Lut 2010, 21:37

Jakbyś był chętny to moge zrobić obeznanie u mnie na mieście w paru komisach co i jak.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Lut 2010, 22:27

a skąd jesteś dokładnie? w komisch z doświadczenia wiem że nic nie kupi.
rustin
Aktywny

19 Lut 2010, 22:32

Jaworzno,woj.śląskie,ok 360km od Ciebie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Lut 2010, 22:35