Land Rover Freelander 98-00

10 Sty 2008, 22:23

Witam!Przymierzam się do zakupu Freelandera rocznik 98,99.00 Doradźcie mi czy diesel czy benzyna+gaz.Wiadomo ze każdy chwali swoje ale proszę o rade bo planuje pojeździć takim autem parę latek przynajmniej.Jest np. taki sam rocznik 98,kolor i bardzo podobne wyposażenie i stan(b.dobry lub idealny jak twierdzą),cena nawet ta sama.przebieg diesel ma tylko nieco większy.Na co zwrócić uwagę?Jak sprawują się te autka?Już od miesiąca przeglądam ogłoszenia ale w lutym planuje już w końcu jakiś zakup.(niestety raty część:( ) CO WYBRAĆ??
Pozdrawiam gorąco właścicieli Freelanderów:)
lgilowski9
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Godziszka

11 Sty 2008, 14:17

Witam, też mam freelandera 98 diesel. Zdecydowanie polecam diesla, pali niewiele ponad 7l przy spokojnej jeździe. Ma przejechane 170tys i silnik pracuje idealnie, zawieszenie też jest ok - auto płynie po szosie. Nie, żebym jakoś specjalnie wychwalał ten model. Następny mój wóz to będzie discovery. Podczas kupna zwróć uwagę na to czy skrzynia biegów nie wyje, pojeździj sobie po jakimś placu na pełnym skręcie - w lewo i prawo, w ten sposób sprawdzisz stan przegubów (zepsute "tykają"). Wentylacji w tym aucie na 10 ptk daję 7. Ogólnie auto jest ok, pomijając to, że częsci są drogie (znajomi do discovery kupują taniej). Życzę kupna udanego modelu! pozdrawiam.
tola
Nowicjusz

11 Sty 2008, 21:20

jak chcesz benzyne to tylko 2.5 v6 spisuje sié w tym aucie ale spalanie ok 15miasto 11trasa poza tym naprawde fajne auti diesel napewno oszczédny tylko ze silnik 2.0 to troche bieda w tym aucie pozdro
jakub
Nowicjusz

Miejscowość: uk

28 Sty 2008, 17:48

A czy we Freelanderze są dwa rodzaje Diesla? 2.0 DI i 2.0 TDI ??Czy tylko Turbo Diesle występują?
lgilowski9
Nowicjusz
Awatar użytkownika

30 Sty 2008, 10:04

A czy występuje diesel 2.0 czy turbodiesel 2.0? ile KM ma TDI ,słyszałem że 100?Jest np model 99r.2.0.Jaki to silnik?Podobno występowały 2 rodzaje do 2001 silnik BMW czy Honda Accord tak jakoś a po 2001 silnik Landka ??Sorki że tak pytam ale chce sie dowiedziec ponieważ w tą Niedziele jade do obejrzec taki egzemplarz i jesli bedzie ok.to kto wie czy go nie kupie,dlatego prosze o pomoc wtym temacie?Pozdrawiam wszystkich klubowiczów serdecznie.Co do Benzyniakow to wiem ze wystepuje 1.8 i 2.5 V6 ,w zeszłym tyg ogladałem takiego jednego z gazem (sekwencja)ale jakos nie mam zaufania do tego gazu a poza tym była za wysoka cena według nas w porównaniu ze stanem auta bo jak wiadomo na zdjęciach autka wychodzą pięknie a przyjdzie co do czego i na miejscu mozna sie sporo rozczarowac:/np.Cena 28 tys(do wymiany wszystkie opony,pekniety zderzak,skrzypiace i ciezko domykajace drzwi,szpachla na blotniku i progu,do wymiany olej,paski,napinacz,filtry itd...
lgilowski9
Nowicjusz
Awatar użytkownika

09 Kwi 2008, 22:58

Witam!:)W końcu znalazłem swój wóz po paru miesiącach poszukiwań,i mam nadzieję że to będzie ten właściwy:)mam nadzieje że będę zadowolony i chciałem podziękować za wszystkie posty,miłych ludzi którzy mi dopomogli że tak powiem w wyborze:)jeśli za 2tyg przywiozę swój wóz do domu to się tu odezwę i troszkę pochwale;)oczywiście będę zadawał wiele technicznych pytań właścicielom Freelanderków i prosił o porady w utrzymaniu takiego autka w należytej formie:)Pozdrawiam gorąco!-Luki góral:)
lgilowski9
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus zwycięża w stolicy elektromobilności
    Po raz 8. z rzędu Lexus zwyciężył w norweskiej edycji badania satysfakcji klientów Autoindex. Mieszkańcy tego europejskiego kraju, który w największym stopniu postawił na elektromobilność najlepiej ocenili samochody ...