Godne polecenia auto

01 Paź 2020, 18:27

Witam serdecznie na wstępnie chce zaznaczyć że interesuje mnie tylko auto z silnikiem diesla
Mój budżet to 30tys
Planowałem kupić automat ale trochę tych aut już oglądałem i kilkoma pojeździłem.
Moje plany się zmieniły i szukam auta z manualną skrzynią ale cieszyłbym się z ekranu "navi" w samochodzie bo zwyczajnie to ładnie wygląda
Nie znam się za bardzo na autach i tu prośba do was żebyście mi odradzili bądź polecili jakieś auto
Myślę o
Opel Insignia
Ford mondeo MK4
Volkswagen Golf mk5/6 (5mi się nawet bardziej podoba ale z drugiej strony już dużo tego na drogach)
Co powiecie mi o tych autach? Może chcecie polecić mi coś innego? Każdy komentarz chętnie przeczytam
Myślałem jeszcze o fiat feeemont ale wydaje mi się że na niego mam zbyt mały budżet
Mi3W
Początkujący

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Fiat Marea
Silnik: 1.6 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

01 Paź 2020, 19:35

Wobec tego co napisałeś najbardziej pasuje stwierdzenie "tak".

Nie wiadomo Co ci doradzić, bo podałeś jedynie budżet i kilka aut, z czego nie wszystkie należą do tej samej klasy. Jeśli natomiast pytasz o kwestie techniczne w tych modelach, to były one wielokrotnie poruszane na forum :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

01 Paź 2020, 20:19

Mi3W napisał(a):Moje plany się zmieniły i szukam auta z manualną skrzynią ale cieszyłbym się z ekranu "navi" w samochodzie bo zwyczajnie to ładnie wygląda

:lol:
myśmy to już od dawna zauważyli że polak chce navi...ale nie po to żeby z niej korzystać...bo przeważnie większość ma niepolskie menu, jest nieaktualna czy nie ma map na polskę...navi potrzebne żeby

a) ładnie wyglądało
b) było się czym chwalić sąsiadowi że jest auto z navi
c) patrzyć na to i cieszyć się tym jak reksio kością, w silniku mogątłoki się przewracać no ale wążne żeby było navi

a jak chce skorzystać z nawigacji to bierze smartfona i google maps ma od tego, a navi a aucie jest zupełnie od czegoś innego, to taki bardziej stan społeczny, podwyższenie własnego ego,
Psychologia.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

02 Paź 2020, 23:04

Andrew ja to odczytuje inaczej, chodziło mu raczej o duży ekran a nie samą funkcję nawigacji chodź w pełni się zgadzam z Twoją wypowiedzią :ok:
Insignia według mnie to totalnie ''przereklamowane'' auto są dużo lepsze auta w tej cenie jak wymieniony przez Ciebie Mondeo. W insigni nawet sam ekran doprowadza do szału, niby ikonki duże i czytelne ale trzeba kliknąć w nią z 500 razy żeby coś załapało :? Idzie wypadek spowodować bo skupiasz się żeby trafić w odpowiednie miejsce żeby zmienić stacje, takie głupie rzeczy wnerwiają.... nawet nie wiem ile czasu spędziłem nad fotelem kierowcy aby się nieodsuwał lub dosuwał jak wsiadam do auta, przekroczyło to moją cierpliwość i nie dałem rady ogarnąć :/ Skrzynia automat tragedia, prowadzenie też słabo wypada, zawias głośny, duże spalanie nie nie nie i jeszcze raz nie :no: Golfa warto rozpatrzeć z silnikiem 1.6tdi, ekonomiczny, podatny na zwiększenie mocy, zadowalające osiągi jak na swoją pojemność. Nie wiem jak z miejscem czy Ci wystarczy bo jest dużo mniej niż w mondeo czy insigni jak i w środku tak i w bagażniku. Freemonta już dasz rade ustrzelić raczej, polecam 2.0 170 konne i tak jak w przypadku insigni zasięgać info czy została wyeliminowana wada fabryczna. Musisz pamiętać że to fiat, wykonanie pozostawia wiele do życzenia. Tak jak w przypadku insigni zawieszenie bardzo głośne plus słabe wyciszenie i możne drażnić ale każdy ma inne wymagania, jeden jezdzi Dacią i mu jest super a inny ma S klasę i mu jeszcze czegoś brakuje
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4