Golf 2 1.3

08 Sie 2009, 21:32

Cześć. Mój golfik 2 wiem że to nie cudo ale zawsze cos tam jes, z silnikiem 1.3 na gazniku oczywiście w bęzynie pali około 10 l. przeciez to jest do nie pomyslenia.Czy ktos moze mi podpowiedzieć co jest grane? :cry:
komos
komos6
Nowicjusz

Miejscowość: Grajewo
  • 08 Sie 2009, 21:56

Nie podałeś czy pali tyle na trasie czy w mieście,sprawdż opory toczenia ,przewody zapłonowe oraz swiece a na końcu gażnik ,najprawdopodobniej to będzie wina gażnika.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

08 Sie 2009, 22:01

Sprawdz poziom paliwa w komorze plywakowej. Pamietaj tez ze jest to silnik gaznikowy i te golfy tak pala mniej wiecej 8-11 litrow w miescie.
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

09 Sie 2009, 10:00

A jakie masz wolne obroty?Na rozgrzanym silniku nie mogą być większe niż 800-900.Jak są większe,to może to być wina ssania.Sprawdz też,czy nie masz żadnych wycieków ze zbiornika bądz układu paliwowego.Nie skończ na szukaniu plam na ziemi,ale dobrze pooglądaj w komorze silnika - paliwo ma to do siebie,że szybko schnie i nie zawsze jest taki duży wyciek,że skapnie ono na ziemię.Warto też skusić się na regulację składu mieszanki i zapłonu.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

09 Sie 2009, 17:43

Komos i jeszcze zobacz na filtr powietrza,czyli spróbuj wytrzepać z niego pył a jeśli pozostanie czarny to musisz kupić nowy.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne