Witam, posiadam golfa 2 Country z silnikiem 1.8 benzyna 98km. Pojawił się pewien problem, a mianowicie z początku było tak że jechał ale z takim mułem trochę jakby mu z 20 koni odjęło i podczas jazdy zaczął szarpać na każdym biegu, więc robiłem mu przegazówke do około 4tyś obr. i spokój może na kilkaset metrów i znów to samo i tak w kółko, wolne obroty falowały od 800 do 1000 albo przy dojezdzaniu do skrzyżowania gasł. Wszystko byłoby może w miarę ale od paru dni zaczął coraz to częściej gasnąć podczas jazdy np, jade 4-tym biegiem i nagle odbiera mu moc i gaśnie, a chcąc go zapalic łapie od strzała ale po uruchomieniu ma reakcje może 2 sekundy na gaz i znowu zaczyna go dusić i nie reaguje wcale na gaz, spada do maksymalnie niskich obrotów chwile pochodzi na trzęsącym silniku i gaśnie. I tak po kilku uruchomieniach w końcu dostaje reakcji na gaz i jedzie z kilkaset metrów, nieraz dłużej, nie ma reguły że zawsze ten sam odstęp i nadal gaśnie na biegu. Nieraz trafi sie że mozna z 50km zrobić i wszystko ok ale ogólnie ma tak jak wspominałem muła i wcale nie czuć te 98km, chodzi tak jakby miał w milisekundach przerywany cykl zapłonu czy coś takiego, nawet po chodzie słychac że mu coś dolega. Wymieniłem profilaktycznie filtr paliwa ale wiedziałem że to za pewne nie pomoże i nadal jest to samo. Prosze o pomoc bo juz rozkładam ręce
![Neutral :|]()