REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Czy to się dzieje na benzynie czy na LPG? Jeżeli na tym drugim paliwie to musisz je chwilowo wyłączyć i sprawdzić jak silnik zachowuje się na benzynie. Czy będą takie same objawy.pLuszak23 napisał(a):musze mocno gazowac (lpg sekwencja) a jak hamuje to najlepiej ręcznym żeby gazowac i nie dopuścić do spadku obrotów bo zgaśnie
Termostat odpowiada za utrzymanie prawidłowej temperatury pracy przez silnik. U ciebie są obecnie trochę inne problemy.pLuszak23 napisał(a):ostatnio wymieniłam termostat
A pamiętasz kiedy był wymieniany filtr powietrza? Problem może być z układem zapłonowym proponuję przyjrzeć się cewce zapłonowej i przeczyścić styki oraz sprawdzić wszystkie kable od układu zapłonowego.pLuszak23 napisał(a):Ale ciekawi mnie fakt że jak jest mgła lub większa wilgotność rano to jest problem z odpaleniem
Co nie znaczy, że jest aktualnie sprawny, warto sprawdzić to o czym pisałem.pLuszak23 napisał(a): Akumulator miałam wymieniany w zeszłym roku
Ok, powodzeniapLuszak23 napisał(a): napisze ci pomogło ale zapewne dopiero po wszystkich świętych
Było robione, ale czyszczone z rdzy czy wymieniane na nowe? Jeżeli było czyszczone to proponuję tym razem wymienić na nowe.pLuszak23 napisał(a):Rozsypany palec i zardzewiale do wyczyszczenia - to jest ta część z którą jest problem w kolejnym golfie nie podawał prądu ale w tym aucie było już to robione razem z rozrusznikiem.
Jeździsz na gazie więc lepiej wymień świece dwa lata i ponad 10tyś. km to już sporo, a dobre świece do twojego Golfa nie będą drogie w zakupie.pLuszak23 napisał(a):Póki co problem z dostaniem się do świec ale wolałabym je wymienić na nowe i mieć pewność że sa dobre bo auto mam 2 gi albo 3ci rok i nie były wymieniane (na pewno 10 tys km przez ten czas zrobiłam)
Jak można sprawdzić jedną świecę i powiedzieć że wszystkie są dobre? Skąd twój Tata wie jak wyglądają inne? Może się tylko domyślać. To tak jak by sprawdził ciśnienie w jednym kole i powiedział że pozostałe też są ok.pLuszak23 napisał(a):Świece - tata sprawdził tylko jedna i mówi że są dobre
pLuszak23 napisał(a):Był jeden kabel, który kopal jak się go dotknęło ale już jest naprawiony.