Golf 4 1.6 16V Problem z zapalaniem

17 Lip 2019, 18:22

Witam, mianowicie mam problem z moim vw , był on juz u mechanika(i to nie jednego) i elektronika samochodowego. Chodzi o to ze prawie zawsze przy zapalaniu samochodu kręce rozrusznikiem przez spory czas oczywiscie z przerwami, za 3 kręceniem dusi się i wchodzi sobie na obroty 500 i po chwili "duszenia sie" wchodiz na takie jakie powinny byc.
I teraz tak , w tym samochodzie zostało tyle rzeczy juz zrobionych, że sam niemam pojęcia co to może być:
Wymieniane świece,wtryski,sprawdzane cisnienie na cylindrach (jest ok), lewego powietrza nie ma, nowy akumulator, ładowanie dobre ,przepustnica nowa, immo wywalone , wymieniony olej, wszystkie filtry , pompa paliwa nowa,odma nowa (to akurat chyba zwz z tym problemem nie ma ale pisze)

Dzieje sie to przewaznie na zimnym silniku, chociaż miałem akcje ze wchodząc do sklepu na 30min i wracając jest problem ,więc różnie.
Żadnych chip tuningów w nim nie było jak coś. Gdy sprawdzane było ciśnienie to 1 świeca była mokra , no i oczywiscie po kreceniu tym rozrusznikiem to mam taką chmure za mną , że ten golf zalewa sie jak nwm co. Dzięki
mathew2322
Obserwowany

18 Lip 2019, 08:59

Do sprawdzenia rozrusznik czy kręci z odpowiednia mocą. Warto też sprawdzić w sytuacji kiedy nie chce zapalić czy na wszystkich świecach jest iskra.
mathew2322 napisał(a):po kreceniu tym rozrusznikiem to mam taką chmure za mną , że ten golf zalewa sie jak nwm co
Jakiego koloru jest ta chmura dymu?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

18 Lip 2019, 09:08

Ładnie dymi na niebiesko bo spala paliwo z tego co wiem przez to zalewanie się . Iskra skacze na 1 świecy właśnie na tej co jest mokra. Ale nowa świeca i tyle rzeczy już ze kompletnie nwm
mathew2322
Obserwowany