Golf 4 Ibiza czy Stilo

28 Lip 2010, 20:50

powiedzmy że mam 20tysięcy na auto. Obecnie bujam się Seicentem 1.1 i muszę przyznać że dynamika jazdy mi odpowiada jednak jednak żona urodzi bliźniaki niedługo i muszę kupić coś większego niż seicento. Myślę o Golfie 4 trochę starszym lub Stlio z klimą, ibiza a może stilo jakiś młody rocznik? Co Wy na to? Ewentualnie fabia lub coś gabarytami maksymalnie jak golf 4 ale z klimą obojętnie czy manual czy klimatronik.
Jakie są Wasze sugestie?
radiator
Nowicjusz

Miejscowość: wrocław

28 Lip 2010, 20:59

To musisz szukać jakieś kombi bo do hatchbacka będzie ciężko załadować wózek itp.Ja bym pominął to co wymieniłeś i porozglądał sie za VW Passatem B5 Kombi,za te pieniądze znajdziesz takiego z koncówki produkcji.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Lip 2010, 21:58

O Fabii i Ibizie zapomnij - w nich się nie zmieści wózek dla 1 dziecka a gdzie dla bliźniaków... Kompakt (Golf, Stilo) już lepiej wypada - wózek dla 1 dziecka mieści się w bagażniku ale nic więcej. Wyjazd na wakacje wymaga zakupu bagażnika dachowego. Kompakt w kombi - może ten wózek dla bliźniaków wlezie ale optymalnie by było brać segment wyżej czyli jak proponował barol - Passat może jeszcze Vectra.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

28 Lip 2010, 22:18

Ja bym proponował Skodę Octavię kombi :) Ma pojemny bagażnik i polecam silniki 1.9 TDI.

Zobacz przykładowe oferty :)

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

Pozdrawiam :wink:
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

28 Lip 2010, 22:29

Octavia też dobra propozycja,z tyłu wprawdzie ma troszke mało miejsca ale dla dzieci wystarczy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Lip 2010, 10:14

Golf IV kombi Audi A4 kombi..... Octavia też by sie sprawdziła a silnik najlepiej 1.9tdi w odmianie 110 konnej....dynamiczny a spalanie w granicach rozsądku
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Japan Taxi - aplikacja taksówkowa na telefony i tablety
    Toyota szuka sposobów na umocnienie swojej pozycji w nowych, przyszłościowych branżach, dlatego angażuje się w nowoczesne usługi transportowe, oparte na technologii łączenia samochodów w chmurze. W tym miesiącu ...