REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Kao napisał(a):w ogóle bez sensu dyskusja, kupujesz drugi zamek, nawet używkę i po problemie a nie wyciąganie mierzenia, lutowanie pierdzenie a i tak nie da Ci to gwarancji że będzie działać a Ty zostajesz z rozebranymi drzwiami bez szyby a tak demontujesz, zakładasz ''nowy'' i po robocie
Kao napisał(a):Masz określoną cenę za godzinę pracy,
Kao napisał(a):montaż demontaż kilka razy,
I jak tam ? Patrzyłeś czy są diodki i podwójny mikrostyk na zamku drzwi kierowcy ?MotoAlbercik napisał(a):Schemat elegancki i dokładny. Nie umiałem go znaleść
Czy to k....a trzeba tak dla sprawdzenia ? A nie można powiesić zamek na przewodach i choćby śrubokrętem zasymulować jego zamknięcie dla sprawdzenia ? To trzeba zamontować i jeszcze tapicerkę założyć aby się przekonać że nie działa ? Naprawiacie auta czy tylko liczycie kasę ?Kao napisał(a):Masz określoną cenę za godzinę pracy, teraz sobie policz, ile czasu Ci zajmie demontaż zamka, sprawdzanie go, montaż demontaż kilka razy,
bonifacy napisał(a):Czy to k....a trzeba tak dla sprawdzenia ? A nie można powiesić zamek na przewodach i choćby śrubokrętem zasymulować jego zamknięcie dla sprawdzenia ? To trzeba zamontować i jeszcze tapicerkę założyć aby się przekonać że nie działa ? Naprawiacie auta czy tylko liczycie kasę ?
Nie ma , nie ma . Jest to pokaż przysłowiowym palcemMotoAlbercik napisał(a):Podwójny mikrostyk w zamku kierowcy jak widać na schemacie zapodanym przez Kao jest. Jeden styk jest od oświetlenia, a drugi styk, jak pisałem wcześniej jest od kontrolki
Czy aby na pewnoMotoAlbercik napisał(a):Ja pierd...lę
Pokaż czytelnieMotoAlbercik napisał(a):. Na moim schemacie jako Left Front Door Conatct Switch.
bonifacy napisał(a):Na schemacie od Kao F5 to włącznik oświetlenia bagażnika . Załączający lampkę W3
bonifacy napisał(a):Przy centralnym zamku w jednej kości oprócz włączniku F5 pojawia się fizycznie włącznik E165. Opisany jako przełącznik sterowania zamkami centralnymi w zamku drzwi .Tutaj nie ma opisane dokładnie które to drzwi .
bonifacy napisał(a):Wierz mi , tu chodzi o tylną klapę a nie o drzwi kierowcy .
bonifacy napisał(a): Na przyszłość bardziej się przykładaj do tematu i analizuj schematy .Sorry ale jesteś cienki w tej materii.