Radio rozładowało akumulator przez noc - Opel Astra G 2003

17 Mar 2022, 12:56

Witam mam problem z radiem, mianowicie kupiłem radio Sony Dsx 410bt i wszystko podłączyłem kostką ISO i radio działa ale na noc wypiołem panel i rozładowało akumulator.
Szymon003
Nowicjusz

17 Mar 2022, 12:59

Jak masz podłączoną kostkę iso pod instalację w samochodzie? Masz tam dwa przewody zasilające jeden powinien być do stałego plusa (czerwony), a drugi (żółty) powinien mieć prąd dopiero po stacyjce.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

17 Mar 2022, 13:21

Tak jest jeden żółty a drugi czerwony Kostka jest dobrze podłączona radio dopiero działa po włożeniu kluczyka. Bez kluczyka go nie włączę. Ale czemu rozładowało akumulator?
Szymon003
Nowicjusz

17 Mar 2022, 13:39

Ok, to podłączenie wygląda na poprawne.
Szymon003 napisał(a):Ale czemu rozładowało akumulator?
Jeżeli jesteś pewien że to radio rozładowało akumulator to należało by sprawdzić pobór prądu na czerwonym i żółtym przewodzie po wyłączeniu stacyjki.

Zerknąłem jeszcze na to radio i jego podłączenie. Tam masz kostkę iso żeńską podłączoną do instalacji w samochodzie, ale dalej musi być przejściówka na złącze w tym radiu więc sprawdź jeszcze dokładnie połączenia.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

17 Mar 2022, 13:55

Ok dzięki sprawdzę i odpowiem
Szymon003
Nowicjusz

22 Mar 2022, 19:18

Rokiko napisał(a):należało by sprawdzić pobór prądu na czerwonym i żółtym przewodzie po wyłączeniu stacyjki.

I tu jest meritum sprawy :ok:
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000