Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
bo w vagach zwykle nie migają.Schuler napisał(a):A np dlaczego przy zamykaniu lub otwieraniu z pilota nie mrugają kierunki?
nie wiem dokładnie ale prawdopodobnie jest tak ze moduł komfortu po jakimś czasie gasi lampkę aby nie doszło do nadmiernego wyładowania akuSchuler napisał(a):to lampka niby non-stop świeci ale w końcu musi zgasnąć bo auto na drugi dzień odpala bez problemu, no raczej cały czas świecaca się - pobrała by sporo prądu wg mnie.
Kao napisał(a):W golfie 4 nie ma krańcówek, wszystko jest zintegrowane w zamku.
Kao napisał(a):Prosty test, zamknij auto pilotem i sprawdź które drzwi lub bagażnik się nie zaryglował i będziesz wiedział gdzie jest problem.
Schuler napisał(a):Czyli zamek do wymiany? ciekawe teraz skąd taki wziąć żeby to nie był szmelc następny, chyba że zamówić w ASO.
chyba zapominasz ze to golf 4, aby dostać się do zamka musisz wyjąć cały zespół mechanizmu z blacha co wiąże się z odkręcaniem szyby. Sporo roboty i też cierpliwości o doświadczeniu i odpowiednich narzędziach nie wspomnę.MotoAlbercik napisał(a):Jak masz zdolności manualne, to sam wymienisz bez problemu nawet na parkingu pod blokiem.
MotoAlbercik napisał(a):Może ktoś bardziej kompetentny się wypowie w tym temacie.
najszybciej i najprościej.bonifacy napisał(a):Podłączyć komputer z programem obsługującym auta z grupy vag .
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Nie powinniśmy zapominać o drzwiach bagażnika a i o ile jest krańcówce na pokrywie silnika . Z tym że taka mała uwaga . Pierwsze rocznikowo golfy czwarte miały inne rozwiązanie . To co wyżej tyczy się układu z pięcioma modułami.Podchodząc w ten sposób do tematu to można powiedzieć że po co podłączać komputer pod sterownik silnika bo to nie golf 7 . Jednakże nie piszesz z którego roku jest ten golf . Ma elektryczne szyby czy nie .Alarm, centralny zamek fabryczny , czy dokładany ? Skąd jesteś ? Jak blisko mnie to mogę zrobić diagnostykę .Schuler napisał(a):Na pytanie o podpięcie do kompa się zaśmiał że to nie ten samochód to Golfa 7 tak można testować, tutaj nic się nie sprawdzi.