Golf czy A3

04 Sty 2011, 10:07

PhantomASA1 napisał(a):Nurzasz się w stereotypach przekazywanych z pokolenia na pokolenie!Nie widzę żadnego powodu, by uznać wyższość tego AUDI czy GOLFA nad STLO,niestety!Cóż prawda bywa brutalna,ale trzeba obalać mity a ujawniać fakty

Dobra ok Twoje zdanie moje jest inne i czemu mówisz o mitach powtarzanych jezdziłem każdym z tych aut i Fiat odstaje i to sporo....

PhantomASA1 napisał(a):Ach,użytkownicy STILO chwalą je jeszcze za to,że jedzie jak po szynach

To chyba jezdzili tylko tymi stilami i bujali sie w kołyskach :razz: przecież to na zakrętach podpiera sie lusterkami albo może jechałem jakąś chińska podróbą tego wspaniałego auta
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

04 Sty 2011, 10:19

Padło pytanie o GOLFA IV,tak panowie czy nie?! :!: Więc chodzi o auta do roku 2003! Dopiero po tym roku i GOLF i AUDI podniosło jakość swych wyrobów,tylko dla was GOLF to GOLF a AUDI to AUDI ,roczniki się nie liczą,ja inaczej patrzę na te kwestie!Do STILO można przyczepić się jedynie do elektryki.Jechałem GOLFEM IV w dieslu,wcale jazda mnie nie urzekła,przy 180 km/h kołysał biodrami się jak baba zapraszająca facetów na bara-bara.STILO mego brata przy 200 jechało jak po sznurku.Który był nie doinwestowany,nie wnikam w to,gdyż można spotkać zadziadowane każde z tych aut,jeden niesprawny amorek i buda tańczy jak słuchacze Disco Polo słuchający---- majteczki w kropeczki ----w Jankach pod Warszawą!

[ Dodano: 4 Styczeń 2011, 10:20 ]
TIPO mego brata,nie STILO!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

04 Sty 2011, 18:58

PhantomASA1 napisał(a):[ Dodano: 4 Styczeń 2011, 10:20 ]
TIPO mego brata,nie STILO!

Ryzykanci... Fiatem Tipo 200km/h. :roll:
robert7
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie

04 Sty 2011, 19:58

Tak oczywiście! To przecież 1.9 Td a auto ciężkie nie jest.Jechałem nim do Włoch,bajek nie opowiadam,180km/h to była normalna jazda ,ale zaznaczam,zawieszenie w b.dobrym stanie :!: AUDI i GOLF dystansują STILO dopiero od 2003r,poszukam recenzji mechaników specjalizujących się w naprawach tych aut,zacytuję ich,oraz podam nazwiska i nazwy zakładów naprawczych,w których pracują.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

04 Sty 2011, 20:17

A to ciekawe.
Tipo 1.9TD miało prędkość max. 175km/h i to jak było nowe.
Co do Stilo to ktoś wrzucił na forum ten skan:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

wiadomo, że rankingi należy traktować z przymrużeniem oka ale skoro we wszystkich wypada słabo to chyba coś się ma na rzeczy.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

04 Sty 2011, 20:27

Zgoda ,ale jeśli jest dłuższa trasa lekko z górki, to skrzynia puszcza do 200-stu,jechałem to wiem.

[ Dodano: 4 Styczeń 2011, 20:31 ]
Zgoda,TIPO pogrąża tylko elektryka,gdyby nie ona,to to auto, tutaj by się nie znalazło.Te awarie jednak(np.przepalające się żarówki)nie unieruchamiają pojazdu.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

05 Sty 2011, 11:38

PhantomASA1 napisał(a):Zgoda ,ale jeśli jest dłuższa trasa lekko z górki, to skrzynia puszcza do 200-stu,jechałem to wiem.

Ja jechałem 130 maluchem ale linka była zawieszona przy 40 na godzine :razz: może sprawdz prędkościomierz
nitro
Zaawansowany

05 Sty 2011, 12:01

PhantomASA1 - jak już tak jechałeś 200 tipo w dizlu o mocy 90km (nowe auto) to przypadkiem nie przerwał Ci ktoś tej jazdy tekstem "synuś, wstawaj, już szósta, spóźnisz się do szkoły!"? Nie widzieć różnicy miedzy fiatem, a VW, czy Audi = mistrzostwo. :lol: No, ale o ile pamiętam to Ty próbowałeś udowodnić, że czarne jest białe na tym forum (czyli, że Skoda Octavia to auto klasy średniej :lol:). Tylko nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, że nie każdy ma ochotę być świadkiem wynurzeń tego typu na forum publicznym gdzie merytoryka powinna iść w pierwszym rzędzie.

[link do autocentrum.pl wygasł] - wystarczy poczytać opinie, praktycznie co drugie auto w rozsypce. Potem można sobie iść poczytać o A3/GolfIV i tego nie ma. Poza tym Stilo, z wyjątkiem wersji 3d, to wygląda jak pół dupy zza krzaka.
Ostatnio edytowany przez jiGsaw, 05 Sty 2011, 13:52, edytowano w sumie 1 raz
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

05 Sty 2011, 12:17

PhantomASA1 napisał(a):Zgoda,TIPO pogrąża tylko elektryka,gdyby nie ona,to to auto, tutaj by się nie znalazło.Te awarie jednak(np.przepalające się żarówki)nie unieruchamiają pojazdu.

Czy sądzisz ze o ostatnich miejscach w rankingach niezawodności decyduja przepalające sie zarowki :razz: fiat tanieje na rok średnio z 3 tysiące myslisz ze to przez to ze przepalają mu sie zarówki... dlatego ktoś chwali stilo bo jeszcze sa relatywnie młode ale gdy osiagna pełnoletność laweta z kwitkiem :razz:
nitro
Zaawansowany

05 Sty 2011, 14:26

jiGsaw napisał(a):to przypadkiem nie przerwał Ci ktoś tej jazdy tekstem "synuś, wstawaj, już szósta, spóźnisz się do szkoły!"?

:lol:

Dzisiaj miałem w rękach ostatni nr Auto Świata. Brawo dla Stilo! Prawie zamyka stawkę :lol:
robert7
Początkujący

05 Sty 2011, 14:32

Panowie Kpiarze!Nigdy nie pomykaliście TIPO 1.9TD,to nie wiecie o czym mowa!Najpierw musicie się przewieźć tym autem ,to mnie zrozumiecie.Nie mogę w polskim języku konwersować z Chińczykami,którzy uważają ,ze najlepszy na świecie jest tylko ryż a nie np.cielęcina,bo nigdy jej nie jedli!Każdy wie o tym,że auto na odpowiedniej drodze i w odpowiednich warunkach,potrafi szybciej jechać.Wy może jeździcie pod górki,lub pod górkę zawsze macie! :grin: Powtarzam wam jeszcze raz,kolega nie kupił cholcwagena(dobrze napisałem?!)Ałdi też nie kupił,tylko Fiata Tipo,a jest serwisantem w MB u Zasady.Naturalnie nie kupił szrota wyjeżdżonego, dał 18000 zł.Jeździ już rok i żadnej awarii jeszcze nie miał!Powtarzam wam jeszcze raz,AUDI I VW dopiero od 2003 r poprawili jakość swych wyrobów.Te auta są przereklamowane i nie warte by za nie płacić więcej jak za Fiata,no może Audi ,ale tylko troszeczkę.Wy jeszcze nie rozumiecie jednej kwestii,DECRA ocenia auta globalnie,ja piszę o Stilo w dieslu,benzyny to inna bajka :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

05 Sty 2011, 14:40

PhantomASA1 napisał(a):Nigdy nie pomykaliście TIPO 1.9TD,to nie wiecie o czym mowa!Najpierw musicie się przewieźć tym autem ,to mnie zrozumiecie.

Na szczęście nie jeździłem! I nie wmawiaj mi, że Tipo może być fajne.

PhantomASA1 napisał(a):Powtarzam wam jeszcze raz,kolega nie kupił cholcwagena(dobrze napisałem?!)Ałdi też nie kupił,tylko Fiata Tipo,a jest serwisantem w MB u Zasady.

Tipo czy Stilo?

To, że jest serwisantem u Zasady świadczy o jednym! O tym, że jest na tyle za słaby, że nie ma własnego warsztatu.
robert7
Początkujący

05 Sty 2011, 14:55

PhantomASA1 napisał(a):Panowie Kpiarze!Nigdy nie pomykaliście TIPO 1.9TD,to nie wiecie o czym mowa!Najpierw musicie się przewieźć tym autem ,to mnie zrozumiecie

Nie bede miał okazji bo niemam licencji kierowcy rajdowego :sad:

PhantomASA1 napisał(a):Powtarzam wam jeszcze raz,kolega nie kupił cholcwagena(dobrze napisałem?!)Ałdi też nie kupił,tylko Fiata Tipo,a jest serwisantem w MB u Zasady.Naturalnie nie kupił szrota wyjeżdżonego, dał 18000 zł.J

Oczywiście ten kolega to guru motoryzacji naturalnie wszystkie rankingi sa do d... gdyby guru kupił zaporozca trzeba by było zrobić to samo
nitro
Zaawansowany

05 Sty 2011, 15:01

Piszecie o aucie Tipo które powstało na początku lat 90tych i porównujecie je z autami które powstały dekadę później, a Gekko wyraźnie w temacie zadał pytanie A3 czy Golf więc skupcie się na tych autach a nie gdakacie jak przekupki na rynku. Uzasadnienie za i przeciw będzie bardzie pomocne niż co post to inne auto i wychwalanie swoich teorii.
Popieram wypowiedz stasiowski121 poszukać auta w dobrym stanie i nie zjeżdżonego, Audi ma przewagę wykończenia i lepszej trwałości natomiast Golf nadrabia tańszą eksploatacją i młodszym rocznikiem.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

05 Sty 2011, 15:44

Jeżeli miałbym wybierac między tymi modelami,to zależy jaką kwotę bierzemy pod uwagę. Jeżeli starsze roczniki z początku 2000 roku,to zdecydowałbym się na Audi,a jeżeli nieco nowsze,to jak najbardziej Golf IV. Wiele razy jeździłem tym samochodem i nigdy mnie nie zawiódł.
AutoMisala
Początkujący

Miejscowość: RYBNIK