Golf czy A3

05 Sty 2011, 17:09

Kolega Stasiowski po prostu dobrze radzi i mam nadzieję,że pytający rozważy te propozycje, natomiast mnie irytuje to ,że gdy pisze prawdę to od razu spotykam się z drwinami! Clio 1.2 mego brata poszło 180 km/h a ma tylko kilka koni :twisted: ,Honda CIVIC 1.5V-Tec kolegi uzyskała 230 km/h,sam był zdziwiony patrząc na osiągi podane w katalogu.TIPO miało coś ponad 100KM,auto lekkie.Fiat Brava z takim silnikiem według katalogu uzyskuje 185km/h,czy to takie dziwne?! :shock: Maluchem zwykłym pierdkiem jechałem 140km/h,co prawda lekko z góry(trasa przed Krakowem ,od strony Olkusza) 200km/h TIPO jadąc autostradą słońca na północy Włoch?!Czy to jest dziwne,tam droga nie jest taka jak u nas,zjazdy mają po 10 km,żadnych kolein,zresztą co ja będę pisał,to przecież nie Mars,prawie każdy tam już jechał to wie!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

05 Sty 2011, 17:33

PhantomASA1 napisał(a): Clio 1.2 mego brata poszło 180 km/h a ma tylko kilka koni :twisted: ,Honda CIVIC 1.5V-Tec kolegi uzyskała 230 km/h,sam był zdziwiony patrząc na osiągi podane w katalogu.TIPO miało coś ponad 100KM

Tipo ma niecałe 90koni..... i albo jezdzicie z przepasci albo macie założone koła od roweru i licznik przekłamuje... 1.5 vtec 230 :shock: to zamknął już licznik i mogłobyć 250 nawet
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

05 Sty 2011, 18:34

Może ktoś rozstrzygnąć moje podejrzenia, czy przypadkiem nie chodzi o Fiata Stilo?
No ludzie, 18 klocków za "Tipo" kupione z tego co wyczytałem rok temu? Przecież to auto z lat 90 ubiegłego wieku. Nie wprowadzajcie zbędnego zamieszania...

A posty o prędkościach uzyskanych, przez wyżej wymienione auta, po prostu miazga... Can't stop laughing!
Laciek69
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

05 Sty 2011, 19:02

Laciek69 napisał(a):Może ktoś rozstrzygnąć moje podejrzenia, czy przypadkiem nie chodzi o Fiata Stilo?
No ludzie, 18 klocków za "Tipo" kupione z tego co wyczytałem rok temu? Przecież to auto z lat 90 ubiegłego wieku. Nie wprowadzajcie zbędnego zamieszania...

A posty o prędkościach uzyskanych, przez wyżej wymienione auta, po prostu miazga... Can't stop laughing!

Nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Kolega pisał wyraźnie, że jego znajomy mechanik wymienił BMW bodajże na Stilo za które dał właśnie 18 kafli.
A Tipo jechał z bratem. Tak ciężko trochę się wysilić i dokładnie przeczytać cały wątek?
A co do osiągów to nie wypowiadam się nawet, bo wielu w danym samochodzie nawet nie siedziało a wie ile da rady. Na koniec jeszcze odnośnie osiągów dodam, że mój Golf III 1.6 16V katalogowo ma coś ok 190 km/h a na autostradzie w Niemczech udało mi się osiągnąć licznikowe 210 km/h jadąc we dwoje. Więc biorąc pod uwagę możliwość przekłamania licznika wypluł z siebie ok 202-205 km/h.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

05 Sty 2011, 19:03

Nitro,wielki to problem by z turbodiesla wycisnąć te kilka koni więcej?! Tipo katalogowo ma 92 KM.Tak,chodzi o Stilo.Nie wierzycie w te osiągi?!Który z was przyjedzie do nas?!Honda pokaże co potrafi,tylko skontaktuję się z kolegą i naturalnie trzeba będzie poczekać na wiosnę.Nie rozumiem dlaczego was to wszystko dziwi :shock: Ja mam 190 -tkę ( gaźnik),ma 95 KM,lekkim leszczem wyciąga 160km/h i gdyby nie skrzynia 4 biegowa automat do 200-tki dobiła by na bank,czuję to po silniku,skrzynia nie puści szybciej!95KM i prawie 1400 kg :!: Maluszkiem w bardzo dobrej kondycji można było w sprzyjających warunkach polecieć 140km/h ,dwa gary i dwa :mrgreen: konie.Pamiętajcie o jednym,my auta trzymamy w idealnych stanach technicznych,to jest też ważne.Odbiegliśmy od tematu,ale jeśli ktoś naśmiewa się ze Stilo w JTD ,to ja tego nie rozumiem,jest jeszcze LANCIA LYBRA :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

05 Sty 2011, 19:04

Chciałbyś, żeby tylko o 5 km/h przekłamywał ;) Raczej leciałeś wtedy te katalogowe 190 km/h :)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2013
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Wyższe ubezpieczenie OC, podwyżki dla kierowców
    Drastyczna podwyżka ubezpieczeń OC jaka miała miejsce w ostatnim czasie to bardzo mocny cios wymierzony w kierowców którzy płacą i tak już wysokie składki obowiązkowego ubezpieczenia za swoje samochody. Cena ...

05 Sty 2011, 19:10

Ciekawe bo kolega za mną Laguną też pomykał coś ok 210 km/h.
A co do przekłamań licznika to z tego co się orientuję to w oryginalnym rozmiarze kół nie powinno być więcej niż 8-10 km/h a na pewno nie 20 km/h w to nie uwierzę nigdy w życiu.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

05 Sty 2011, 19:11

Kurczę KUBUCH, ty Stary Wyjadaczu,ty się nie śmiejesz bo wiesz o czym mowa,inaczej zwątpiłbym w twoje znawstwo tematu.TIPO jechałem 200km/h,nie 190 tylko 200,nie spodziewałem się,że kogoś to zdziwi! :shock: Czy ktoś jechał FIATEM TIPO,nie kaszalotem a autem w b.dobrym stanie :!: :?: Bo jeśli nie,to nie zrozumie o czym ja piszę :!: Nie jechałem STILO,to fakt,ale jeśli TIPO dawało taką frajdę z jazdy, to jaką daje STILO?!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

05 Sty 2011, 19:14

nitro napisał(a):
PhantomASA1 napisał(a):Panowie Kpiarze!Nigdy nie pomykaliście TIPO 1.9TD,to nie wiecie o czym mowa!Najpierw musicie się przewieźć tym autem ,to mnie zrozumiecie

Nie bede miał okazji bo niemam licencji kierowcy rajdowego :sad:

Podpisuję się pod tym. Aż mi wstyd normalnie, że Tipo jest tak szybkie jak moje auto. :sad: To forum mnie wykończy kiedyś.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

05 Sty 2011, 19:21

stasiowski121 napisał(a):Ciekawe bo kolega za mną Laguną też pomykał coś ok 210 km/h.
A co do przekłamań licznika to z tego co się orientuję to w oryginalnym rozmiarze kół nie powinno być więcej niż 8-10 km/h a na pewno nie 20 km/h w to nie uwierzę nigdy w życiu.
------ Ja w to oczywiście wierzę,patrzę na osiągi katalogowe, ale są egzemplarze,które uzyskują lepsze wyniki.Najbardziej był zaskoczony oczywiście znajomy z HONDĄ,spodziewał się 200km/h, a tu masz! Sam nie lubię bajek pisać,więc jemu wierzę :!: Jedno pewne,moja 190 -tka nie pójdzie szybciej jak 160 km/h,uważam to za żenadę,bo żłopie jak wielbłąd,który ma 4 garby na grzbiecie i cztery na brzuchu!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

05 Sty 2011, 19:23

Czy Ty dziecko wiesz ile mocy trzeba aby pojechać 230km/h?
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

05 Sty 2011, 19:26

Widzisz JIGsaw,trafiłeś w sedno,kierowcy BMW byli bardzo zmuleni,gdy nie byli w stanie od nas odejść,zapomniałem napisać o tym! :grin: Ja do dzisiaj wspominam tę jazdę.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

05 Sty 2011, 19:28

PhantomASA1 napisał(a):Widzisz JIGsaw,trafiłeś w sedno,kierowcy BMW byli bardzo zmuleni,gdy nie byli w stanie od nas odejść,zapomniałem napisać o tym! :grin: Ja do dzisiaj wspominam tę jazdę.

Nie znam żadnego modelu BMW, które przegrałoby z Tipo :lol: , chyba że 518i E34 :twisted:
robert7
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie

05 Sty 2011, 19:29

A ty jigSAW wiesz ile trzeba mocy by pojechać maluchem 140 km/h,przypominam 2 garowym?! Tylko kilka :!: :mrgreen: Odchudź swoją brykę o kilkaset kilo,taka moja rada,to przestaniesz się dziwić :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

05 Sty 2011, 19:33

Ok 160 KM w dość opływowej i lekkiej budzie. Z resztą dalsze rozmowy tutaj uważam za zbędne i nie widzę sensu dalszego kontynuowania ich. Dlatego proponuję wrócić do tematu.

Ja nadal proponuję szukać zarówno A3 jak i Golfa i przy okazji rzucić oczyma też na Lybrę lub Focusa a kupić to co będzie w najlepszym stanie technicznym.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika